SGS Analytics Finland Oy

Laboratorio

SGS Analytics Finland Oy

Arvoisa asiakas ja yhteistyökumppani!

Olemme iloisia ja kiitollisia yhteistyöstämme! Meillä on nyt jännittäviä uutisia kerrottavanamme: nimemme on nykyään SGS Analytics Finland Oy. Novalab tuli osaksi ALcontrol-laboratorioketjua maaliskuussa 2017 ja tämän jälkeen Synlab–laboratorioketju osti ALcontrolin heinäkuussa 2017. Novalabina toimimme melko paikallisesti ja pienimuotoisesti, mutta nyt olemme osa suurta laboratoriokonsernia: SGS on maailman johtava testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan yritys. Pystymme SGS:n laboratoriona yhdistämään paikallisen palvelun ja ison, vakavaraisen konsernin taustatuen.

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaalle?

Lyhyellä aikavälillä: Asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä mitään erikoista – oikeastaan vain sopeutua siihen, että vastaamme, kirjoitamme ja kutsumme itseämme SGS:ksi tästä lähtien! Meillä säilyy sama henkilökunta, yhteystiedot ja aukioloajat Karkkilassa. Myös sopimuksemme, y-tunnuksemme, akkreditointitunnuksemme ja –alueemme säilyvät ennallaan.

Pidemmällä aikavälillä: SGS-konsernin suuri koko ja toimintakyky tarjoaa meille jännittäviä tulevaisuudennäkymiä; pystymme tarjoamaan korkealaatuisia analyysejä ja palveluja entistä kilpailukykyisemmin.

Akkreditointi ja luvat

FINAS - SGS Analytics Finland Oy on FINAS-akkreditoitu testauslaboratorio T071. 

Ruokavirasto - Olemme Ruokaviraston (ent. Eviran) hyväksymä viranomaislaboratorio.

FIMEA - Meillä on FIMEAn toimilupa GMP:n mukaiseen sopimusanalytiikkaan.

Historia

1988
Novalab Oy perustettiin 22.11.1988.

1989
Toiminta alkoi 1.3.1989, jolloin toimitusjohtaja Matti Mäkelä aloitti yrityksen ensimmäisenä työntekijänä. Novalab Oy:n sijaintipaikaksi osui Karkkila, koska Karkkilassa oli toimintaa jo muutamalla Novalab Oy:n sisaryhtiöllä ja vapaata toimitilaa oli tarjolla. Vuoden 1989 keväällä rakennettiin laboratoriotilat Karkkilan keskustassa olevan Yritystalon eli entisen meijerin yläkertaan käyttäen hyväksi meijerin laboratoriotiloja. Heinäkuussa 1989 saatiin analyysitoiminta tiloissa käyntiin ja samalla aloitettiin asiakkaiden hankinta.

1991
Ensimmäinen vakituinen työntekijä palkattiin vuoden 1991 lokakuussa, kun näytemäärät olivat kasvaneet niin paljon, ettei niitä Matti ehtinyt yksin tekemään.

1994
Novalab Oy osti kaupungilta tyhjäksi jääneen vanhainkotikiinteistön. Kiinteistössä tehtiin remonttia kesän 1994 ajan ja syksyllä päästiin muuttamaan isompiin toimitiloihin, joissa laboratorio edelleenkin toimii.

1995
Vuoden 1995 lopussa Novalab Oy osti Karkkilan kaupungilta maidontarkastamon, jonka myötä analyysivalikoimaan tulivat mikrobiologiset analyysit.

1996
Akkreditointi ensimmäisenä yksityisenä elintarvike- ja vesilaboratoriona Suomessa.

1999
Hiilivetyjen kaasukromatografinen analytiikka aloitettiin.

2005
FIMEAn (ent. Lääkelaitos) toimilupa myönnettiin.

2007
Alkuaineanalytiikkaa vahvistettiin hankkimalla ICP-OES.

2011
Novalab Oy osti Finnish Consulting Groupin vesilaboratorion liiketoiminnan. Vesianalytiikkavalikoima laajeni.

2012
Alkuaineanalytiikkaan hankittiin ICP-MS.

2017
Maaliskuussa ALcontrol osti Novalab Oy:n. Heinäkuussa SYNLAB osti ALcontrolin liiketoiminnan.

2018
1.3.2018 Novalabin nimi muuttui SYNLAB Analytics & Services Finland Oy:ksi.

2021
1.1.2021 SGS osti SYNLAB Analytics & Services Finland Oy:n. Yrityksen nimi muuttui SGS Analytics Finland Oy:ksi huhtikuussa.