Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n sähköajoneuvoakkujen kuormitustestauspalvelut ja käyttöiän lopun ennuste auttavat osoittamaan tuotteen laatua asiakkaille ja kuluttajille.

Kuluttajat odottavat ajoakkujen toimivan yhtä kauan kuin itse auto, mutta akkujen käyttöikä riippuu erilaisista tekijöistä, kuten lämpötila, purkaussyvyys (Depth of Discharge, DoD), kosteus ja tärinä. Litiumioniakkujen kehitystyö alkaa tuottaa parempia elinkaaria.

Akkujen käyttöiällä voi olla huomattavia taloudellisia ja sopimuksellisia seurauksia yrityksille. Ajoneuvopalvelujemme ansiosta käyttöikä voidaan testata, hyväksyä ja sertifioida toimestamme, itsenäisen kolmannen osapuolen ominaisuudessa.

Sähköajoneuvojen (EV) akkujen testauspalveluihimme sisältyy:

 • kiihdytetty käyttöiän testaus
 • käyttöiän lopun ennuste
 • kalenterikäyttöiän testaus
 • elinkaaritesti, lataus- ja purkaussyklien yhdistäminen lämpötila- ja kosteusvaihteluiden kanssa, esimerkiksi:

  • korkeassa ja matalassa lämpötilassa tehtävä toiminnan kestävyystestaus
  • sähköistetty lämpötilasyklin kestävyystesti
  • lämpötila- ja kosteusvaihteluiden testaus
  • korkean lämpötilan ja kosteuden kestävyys

Tärinää ja iskuja voidaan soveltaa OEM-vaatimusten mukaisesti yhtä aikaa sähkövirtasyklien ja lämpötilan kanssa.  

Voimme tukea yritystäsi myös yksiköiden luonnehdinta- ja suorituskykytestauksessa tiedonsiirtoväylää, kuten CAN-väylää, käyttämällä. Testitelineissä pystytään suorittamaan ajoneuvon hallintayksiköiden simulaatio ilman, että väylää tarvitsee rakentaa kokonaan (restbus-simulation), sekä seuraamaan väylän tietovirtaa. Automatisoituun testausprosessiin voidaan sisällyttää sovitut toiminnot, kuten "aseta uudet sähkövirran rajat" tai "muuta jäähdytysoloja", jotka simuloivat ajoneuvossa olevia olosuhteita.  

Maailmanlaajuisen akkujen turvallisuustestausasiantuntijoiden ja -tilojen verkostomme sekä laajan teknisen kokemuksemme ansiosta olemme ihanteellinen kumppani auttamaan yritystäsi valmistamaan tuotteita markkinoille sijainnistasi riippumatta.

Ota yhteyttä SGS:ään, niin kerromme lisää, kuinka akkujen kestävyystestauksemme ja elinkaaripalvelumme auttavat täyttämään kuluttajien ja autoteollisuuden asettamat käyttöikävaatimukset.