Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Ymmärrä FSMA:n elintarvikehygienialle ja ennaltaehkäisevälle valvonnalle asettamat vaatimukset sekä opi minimoimaan elintarvikeriskit SGS:n järjestämässä FSMA:n elintarvikehygieniakäytäntöjen koulutuksessa.

FSMA:n ennaltaehkäisevän elintarvikevalvonnan sääntöjen mukaan elintarvikehygieniakoulutus on perusvaatimus ruokaa valmistaville, käsitteleville ja pakkaaville henkilöille. Kurssilla perehdytään FSMA:n elintarvikehygienialle asettamiin perusvaatimuksiin.

Miksi kannattaa valita koulutus FSMA:n elintarvikehygieniakäytäntöihin SGS:ltä?

Kurssi auttaa

  • saamaan yleiskuvan FSMA:n tuotanto- ja valmistushenkilöstölle asettamista elintarvikehygienian ja ennaltaehkäisevän valvonnan vaatimuksista
  • ymmärtämään vaatimuksia, joita työympäristölle asetetaan elintarvikeriskien vähentämiseksi.

Luotettua FSMA:n elintarvikehygienian käytäntöjen koulutusta johtavalta koulutusyritykseltä

Maailman johtavana ammattilaiskoulutuksen järjestäjänä tarjoamme käyttöösi vertaansa vailla olevaa kokemustamme vaatimuksista, joita FSMA asettaa elintarvikkeiden ennaltaehkäisevälle valvonnalle.

Kurssin tiedot:

  • Kurssin kesto: 1 päivä
  • Toteutusmenetelmät: Lähiopetus, kouluttajan johtama virtuaalinen verkkokoulutus 
  • Akkreditointi: SGS

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat SGS:n sertifikaatin.

Kurssin sisältö

Moduuli 1: Esittely

  • Elintarvikkeiden ennaltaehkäisevä valvonta
  • Kriittiset valvontapisteet
  • Elintarvikkeiden ennaltaehkäisevän valvonnan vaiheet
  • Esivaatimuksiksi määritetyt ohjelmat ja tämänhetkiset hyvät valmistustavat
  • Elintarvikejärjestelmän ennaltaehkäisevän valvonnan tarkoitus

Moduuli 2: Elintarviketurvallisuusvaarat

  • Elintarvikevaarat – määritelmä
  • Mahdollisten elintarvikevaarojen tunnistaminen
  • Elintarvikevaarojen luokittelu:
    • Biologiset
    • Kemialliset
    • Fyysiset
    • Säteily
    • Allergeenit
  • Elintarvikevaarojen valvonta

Moduuli 3: Henkilöstön terveys ja hygienia

  • Ennaltaehkäisevät toimenpiteet elintarvikkeiden pitämiseksi turvallisena
  • Käsienpesukäytännöt
  • Hyvä henkilökohtainen hygienia elintarvikkeiden pitämiseksi turvallisina

Moduuli 4: Elintarvikkeiden käsitteleminen ja varastoiminen

  • Vastaanottotarkastukseen liittyvät varotoimet
  • Autokuljetusten silmämääräinen tarkastaminen
  • Johdanto varastointiin
  • Varastointiohjeet

Moduuli 5: Elintarvikkeiden jalostaminen

  • Elintarviketurvallisuuden valvonta elintarvikkeita ja raaka-aineita jalostettaessa
  • Viisi elintarviketurvallisuuden periaatetta
  • Tilojen ja välineiden pitäminen puhtaana
  • Sanitointiaineet ja niiden käyttäminen
  • Tuholaistorjuntaohjelmat
  • Laitteistojen kunnossapito ja kalibrointi
  • Kriittiset valvontapisteet

Saat lisätietoja FSMA-elintarvikehygieniakoulutuksesta ottamalla meihin yhteyttä.