Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Ympäristönvalvontaohjelman (EMP) koulutus elintarvikevalmistajille SGS:ltä – opi suunnittelemaan ja toteuttamaan EMP-ohjelma ja täyttämään FSMA:n vaatimukset.

Patogeeneja, jotka ovat aiheuttaneet takaisinvetoja ja sairastumisia, löydetään toisinaan ruoan tuotantoympäristöstä. Toisinaan nämä patogeenit piilevät syvällä laitteissa ja muissa kohteissa, joissa niitä ei voida tuhota rutiinipuhtaanapidon avulla. FSMA:n (Food Safety Modernization Act) ennaltaehkäisevän elintarvikevalvonnan sääntöjen mukaan valmisruokien tuottajien on otettava käyttöön ja hallittava EMP-ohjelma, jonka avulla valvotaan valmisruokien valmistusympäristöä ja vähennetään kontaminaatioriskejä. Kurssillamme perehdyt tämän FSMA-vaatimuksen täyttämiseen.

Mitä opit kurssilla?

Tällä kurssilla käsitellään EMP-ohjelman suunnittelemista ja toteuttamista alkaen huolta aiheuttavien patogeenien määrittämisestä raaka-aineisiin ja valmiisiin tuotteisiin perustuen. Tapaus- ja käytännön esimerkkien avulla osoitetaan, miten tehdään perusteellinen tutkimus sen määrittämiseksi, että ensisijainen kontaminaation lähde on paikannettu ja eliminoitu.

Kurssin aikana opit ymmärtämään EMP-ohjelman keskeisten osien sisällön, kuten näytteenotto, alueet, tietojenhallinta ja kehittynyt tutkiminen. Opit laatimaan organisaatiollesi soveltuvan suunnitelman.

Kurssi on suunnattu valmisruokien tuottajille, joilta FSMA edellyttää EMP-ohjelmaa.

Esitietovaatimukset

On suositeltavaa, että kurssille osallistujat hallitsevat seuraavat aiheet:

  • Vaara-analyysi
  • Ennaltaehkäisevä valvonta
  • Ruoan perusmikrobiologia
  • Elintarviketurvallisuuden hallinta

Kurssin tiedot

  • Kurssin kesto: 1 päivä
  • Toteutusmenetelmät: Lähiopetus, kouluttajan johtama virtuaalinen verkkokoulutus 
  • Akkreditointi: SGS

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat SGS:n sertifikaatin.

Luotettua elintarviketurvallisuuskoulutusta johtavalta koulutusyritykseltä

Johtavana ammattilaiskouluttajana hyödynnämme vuosien aikana saatua globaalia kokemustamme. Kurssien vetäjinä toimivat asiantuntijat, jotka tukevat ammatillista kehittymistäsi.

Varaa paikkasi ruokatuottajille tarkoitetulla EMP-kurssilla ottamalla yhteys meihin.