Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Kashmirvillan korkean laadun varmistamiseksi kuidut on arvioitava tiheyden, paksuuden, pigmentin muodostuksen, läpimitan ja muiden ominaisuuksien perusteella.

SGS:llä on vankka kokemus ja asiantuntemus kahden nykyisin käytettävän arviointimenetelmän alalta: optinen mikroskopia ja pyyhkäisyelektronimikroskopia (SEM).

Kashmirin varmentaminen SEM:n avulla

SEM-menetelmän avulla ammattihenkilökuntamme näkee kuidun pinnan yksityiskohtaisesti voimakkaan suurennuksen ansiosta. Voimakkaan resoluution avulla (jopa kaksi nanometriä) ja suuren kenttäsyvyyden ansiosta asiantuntijamme voivat määrittää päällimmäisen kerroksen ominaisuudet helpommin. Näin topografiset ominaisuudet, kuten kuidun pituus ja tiheys (kuidun pituuden suhde läpimittaan), voidaan mitata. Arvioinnit ovat hyödyllisiä kun tehdään ero yksittäisten kuitujen välille, mutta SEM-menetelmä ei kuitenkaan paljasta kuidun sisärakennetta (tai pigmentin muodostusta).

Noudatamme asianmukaista alakohtaista metodologiaa SEM:n avulla tehtävässä koostumuksen arvioinnissa ja noudatamme Kansainvälisen villa- ja tekstiiliorganisaation (IWTO-58) suosituksia Niiden mukaan kuidun pituutta käytetään kriteerinä villan (yli 0,55 mikronia) ja erikoiskuitujen, kuten kashmirin, mohairin, kamelin-, laaman- ja alpakanvillan tunnistamisessa.

Yhdenmukaiset ja täsmälliset arvioinnit

Ammattihenkilökuntamme määrittää sen jälkeen erikoiskuitujen muut topologiset ominaisuudet, kuten kuidun muodon, tiheyden ja säännönmukaisuuden -subjektiivinen prosessi kaiken kaikkiaan. Yhdenmukaisuuden ja täsmällisyyden säilyttämiseksi käytämme alan yhteisesti hyväksyttyjä arviointimenetelmiä ja koulutamme ammattihenkilökuntaamme standardisoidusti oman jäljitettävissä olevan eläinkuituaineistomme pohjalta.

Olemme keskittäneet erikoiseläinkuitujen testauspalvelut Isoon Britanniaan. Kashmir- ja kamelinvillan tuottajainstituutin (CCMI) hyväksymä toimipiste kehittää jatkuvasti seuraavia alueita:

  • standardoidut tekniset toimenpiteet
  • jäljitettävissä olevat sähköiset ja fyysiset kuitunäytteet
  • kuitujen määritykseen liittyvä tietokoneavusteinen koulutus
  • ammattihenkilökunnan jatkuvaan seurantaan liittyvät prosessit

Ota yhteyttä SGS:ään, että voimme kertoa miten kuitujen testauspalvelut voivat auttaa korkean laadun ja arvon säilymisessä kuljetusten aikana.