Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS voi suorittaa maaperän levykuormituskokeen paikan päällä. Koe takaa, että käytät oikeita menetelmiä ja että rakennussuunnitelmasi ovat luotettavat ja turvalliset. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme jo tänään.

Levykuormituskoe on helppo ja yksinkertainen toteuttaa. Siinä testataan perustusten alle jäävän maaperän ja alustan kantavuus ja painuminen. Sen avulla voidaan varmistaa rakennussuunnitelmien turvallisuus ja laatu.

Kokeessa erilaisia tarkoitukseen suunniteltuja teräslevyjä kuormitetaan pystysuuntaisesti. Sen jälkeen mitataan painuma, jonka avulla määritetään täytemaan, perustusten alle jäävän tai niiden osana olevan maaperän, hiekan tai kivien tiivistymisaste.

Koska koe soveltuu ohuille maakerroksille, sitä käytetään yleensä rakennettaessa teitä, kiitoratoja ja pengerryksiä tai lattialaattalaskelmien tukena.

Pystysuuntainen kuormitus toteutetaan hydraulisen nosturin ja vastapainon avulla. Tuloksena oleva levyn poikkeama tai painauma mitataan levyn vakauttamisen jälkeen kiinteän kehikon avulla kolmesta pisteestä, jotka on jaettu 120 asteen kulmaan. Keskimääräinen poikkeama lasketaan ja sen avulla määritetään tiivistymiskerroin tai alustaluku ja jousivakio.

Levykuormituskoe voidaan yhdistää muihin geoteknisiin kokeisiin, jotta saat tarkan kuvan maaperän ominaisuuksista. Ota meihin yhteyttä jo tänään, ja anna asiantuntijoidemme määrittää työkohteesi ominaisuudet ja varmistaa projektisi onnistuminen.