Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n Panda-maaperätestit antavat rakennushankkeellesi hyvän alun. Ota yhteyttä ympäristötyöryhmäämme jo tänään, niin saat tietää, miten suosittu Panda-maaperätesti voi auttaa toimipaikan maaperän vakauden selvittämisessä.

Panda on penetrometri, jota käytetään kevyeen dynaamiseen luotaukseen. Laitteen käyttämää iskuenergiaa voidaan vaihdella. Panda-testi sisältää geoteknisen tutkimuksen, jossa määritellään alueen litologia ja perustan paineet. Näin yritys saa parhaat neuvot rakennushankkeen toteuttamista varten.

Panda-testi toimii viiden metrin syvyyteen asti. Siinä kartiokärjellä varustetut metalliset tangot isketään maahan. Sähköinen tietolaite rekisteröi kaikki tiedot ja laskee välittömästi kartion dynaamisen vastuksen (qd) Dutch-kaavan mukaan. Jokaisen iskun aikana vasaran syvyys ja iskunopeus rekisteröidään automaattisesti. Niiden avulla voidaan laskea jokaisen iskun iskuenergia.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että Panda-mittaukset ovat yhtä tarkkoja ja luotettavia kuin puristinkairaustestit (CPT). Panda-laitteiden etuna on kuitenkin se, että niitä voidaan käyttää ympäristöissä, joihin CPT-laitteet eivät sovellu.

Panda-luotauslaite on pieni ja kevyt (se painaa vain 25 kg), joten se on helposti siirreltävä. Siten sillä voidaan tutkia alueita, joihin on rajoitettu pääsy tai joissa on korkeusrajoituksia. Laitetta voidaan käyttää esimerkiksi kellareissa, erittäin jyrkissä rinteissä, takapihoilla ja tunneleissa.

Ehdotamme kuhunkin maaperätyyppiin sopivia ratkaisuja. Takaa rakennuksellesi vakaa perusta - ota yhteyttä työryhmäämme jo tänään.