Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Rakennushankkeesi menestys riippuu maaperän kantavuudesta.

SGS voi tarkistaa nopeasti ja helposti maaperän kantavuuden dynaamisen tunkeumatestin avulla. Ota yhteyttä työryhmäämme jo tänään ja varmista projektillesi vakaa perusta.

Maaperän tiivistymisen hallinta voi olla vaikeaa. Dynaaminen tunkeumatesti on täydellinen vaihtoehto muun muassa patojen, jalkakäytävien ja teiden rakennusprojekteihin, jotka vaativat maan täyttämistä. Testin avulla voi helposti paikantaa ja tutkia pehmeiden kohtien laajuuden ja pinnan, joka on käsiteltävä. Testejä voidaan käyttää myös vedenalaisissa projekteissa, joissa tarvitaan tietoa merenpohjan kantokyvystä.

Dynaamisessa kuormitustestissä käytetään dynaamista luotaustekniikkaa, jonka avulla selvitetään maaperän kantokyky ja tiivistymisominaisuudet. Testi suoritetaan paikan päällä ja sen avulla voidaan selvittää täytteiden ja pengerrysten tiivistyminen yleensä noin kolmen metrin syvyyteen asti. Käytämme kannettavia ja pieniä laitteita, joiden käyttäminen on nopeaa ja kustannustehokasta.

Luotaimessa on kartiokärki, joka työntyy maahan, kun 10-50 kilogramman paino pudotetaan vapaasti 50 senttimetrin korkeudesta. Kymmenen senttimetrin tunkeutumisen vaatimien iskujen määrä rekisteröidään ja yhtä iskua kohden lasketaan keskimääräinen tunkeuma.

Kerättyjen tietojen avulla voidaan laskea jokaisen maakerroksen kantavuuskerroin (CBR). Se on kansainvälisesti tunnustettu mittausmenetelmä, jota käytetään teiden, jalkakäytävien ja kiitoratojen alle jäävien maiden kantokyvyn mittaamisessa.

Kun kumppaninasi on SGS, voit luottaa projektisi menestykseen sen alusta loppuun maailmanlaajuisen asiantuntemuksemme ansiosta. Ota yhteyttä työryhmäämme jo tänään, niin saat lisätietoa projektiisi sopivista geoteknisistä testeistä.