Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n maahantuonnin jälkeiset auditointipalvelut – arvonmäärityspalvelut, profilointi ja tarkastusten suunnittelu nopeuttavat tullausaikoja ja tehostavat tullimaksujen käsittelyä.

Maahantuonnin jälkeisen auditoinnin ansiosta tullivirkailijat voivat tarkastaa tuonti-ilmoitusten oikeellisuuden, kun tavarat on jo tullattu ja kuljetettu maahantuojan tiloihin. Tämä mahdollistaa maahantuojan asiakirjojen, rekisteritietojen ja liiketoimintajärjestelmien tarkastelun paikan päällä sekä tarjoaa pääsyn yksityiskohtaisiin tietoihin, mikä puolestaan parantaa tulliarvioinnin laatua.

WTO:n tullausarvosopimuksen (ACV) täytäntöönpano teollisuusmaissa on osoittanut, että sopimusta täydentää parhaiten maahantuonnin jälkeinen auditointi. Kokemus on osoittanut, että tullausarvosopimukseen liittyvät auditoinnit voivat johtaa huomattaviin tullausarvojen kasvuihin, sillä monet tuotteen arvoon vaikuttavat tekijät (kuten rojaltit, avustukset ja keskinäiset suhteet) voidaan paljastaa maahantuonnin jälkeisen auditoinnin yhteydessä.

Maahantuonnin jälkeisen auditoinnin ulkoistaminen SGS:lle tarjoaa monipuolisia riskienhallintaa tehostavia etuja kohteiden valintaan liittyen. Olemme erikoistuneet profilointiin ja auditointisuunnitteluun, mikä tehostaa maahantuojan rekisterien auditointeja. Tarkastuspalvelujen ulkoistaminen SGS:lle estää myös mahdolliset tullin koulutuskäytäntöihin tai tarkastuksiin liittyvät väliaikaiset puutteellisuudet.   

SGS:n kaupankäynnin asiantuntijoilla on laaja-alainen arvonmäärityksen osaaminen, jota tarvitaan määritettäessä rojaltien ja muiden kauppatapahtuman osuuksien tullausarvoa. Korkea asiantuntemuksemme auttaa varmistamaan auditoinnin laadun ja eheyden.

SGS:n kaupankäynnin asiantuntijamme tarjoavat monipuolisia palveluita:

  • Maahantuonnin jälkeisen auditoinnin ulkoistaminen (tullihallituksen vaatimukset täyttävät ohjelmat, mukaan lukien toimipaikan sisäisen tarkastusryhmän kehittäminen ja tulliviranomaisten kouluttamisen arvonmääritykseen liittyvissä tarkastuksissa)
  • Täytäntöönpanoa edeltävä koulutus – intensiivinen koulutus arvonmääritysviranomaisille sekä täytäntöönpanotukea maahantuonnin jälkeiselle auditointijärjestelmälle
  • Kohdistustiedot – SGS:n riskienhallinnan tietokanta avustaa tarvittaessa tullia riskien profiloinnin ja auditoinnin suunnittelun osalta, jotta maahantuojan omien rekisterien tarkastuksia voitaisiin priorisoida

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää maahantuonnin jälkeisistä auditointipalveluista, ja siitä, miten voimme auttaa lyhentämään tullausaikoja sekä tehostamaan tullimaksujen keruuta.