Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Konsepti tunnetaan myös ranskaksi lyhenteellä CIVIO (Contrôle d'Identification des Véhicules Importés d'Occasion), ja SGS kehitti sen Norsunluurannikolla SICTA-yhtiönsä toimesta vuonna 1996 vastauksena paikallisen hallituksen tarkoitukseen vapauttaa käytettyjen ajoneuvojen tuonti maahan. Tämän palvelun suosituin käyttö on muihin maihin tuotavien käytettyjen ajoneuvojen tarkastus.

Kesäkuusta 2005 lähtien Norsunluurannikon tulli on tunnistuksen ohella sisällyttänyt käytettyjen autojen arvioinnin CIVIOon, joka on nyt nimeltään Contrôle d’Identification et Valorisation des Véhicules Importés d’occasion, maahantuotujen käytettyjen autojen arviointi.

CIVIOn tarkoituksena on:

  • Tunnistaa maahantuodut käytetyt ajoneuvot niiden tarkan mallin ja teknisten ominaisuuksien määrittämiseksi, luoda maahantuontimaan rekisteriote sekä kuvat tunnistettavasta ajoneuvosta
  • Määrittää ajoneuvon luokka ja arvo verojen laskentaa varten

Tarkoituksena on valvoa maahantuotujen ajoneuvojen tunnistusta tulojen oikeaoppista keräämistä varten ja määrittää tekninen yhteensopivuus paikalliseen liikenteeseen ja päästöstandardeihin. SGS:n tarjoama tunnistus ja tekninen valvonta on tarpeen maahantuojalta veloitettavien tullimaksujen arvioimiseen ja ajoneuvon rekisteröinnin suorittamiseen.

SGS:n ajoneuvopalvelut tarjoavat kyseisen ajoneuvojen tarkastuspalvelun organisaatioille kaikkialla maailmassa.