Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Haastattelijamme haluaa oppia tuntemaan sinut. Siksi hän esittää kysymyksiä saadakseen selville kykysi ja motivaatiosi työskennellä meillä. Kysymme työkokemuksestasi ja aiemmista saavutuksistasi. Lisäksi esitämme muita kysymyksiä, joita työhaastatteluissa yleensä esitetään.

Mitä SGS odottaa sinulta?

SGS rekrytoi ihmisiä keskeisille osaamisalueilleen ja kehittää heitä. Haastattelijamme esittävät kysymyksiä, joiden avulla perehdytään aiempaan toimintaasi ja saamiisi kokemuksiin. Näin saadaan selville menestymisen mahdollisuutesi SGS:llä.

Millaisia kysymyksiä on odotettavissa?

SGS:n työhaastattelijat esittävät samanlaisia kysymyksiä kuin muidenkin yritysten haastattelijat. SGS monien muiden yritysten tavoin on sitä mieltä, että kun aiempi käyttäytyminen vastaavissa tilanteissa saadaan selville, voidaan ennakoida hakijan mahdollisuuksia menestyä työssään. Aiempaan käyttäytymiseen keskittyvässä haastattelussa saadaan selville, kuinka olet toiminut ja suoriutunut aikaisemmin vastaavissa tilanteissa. Näiden tietojen perusteella haastattelija voi päätellä, kuinka selviydyt tehtävässä. Tämän periaatteen mukaan tuleva käyttäytyminen voidaan ennakoida aiemman käyttäytymisen perusteella.

Käyttäytymiseen keskittyvän haastattelun aikana sinulle esitetään sarja vakiokysymyksiä.

Mallikysymyksiä:

  • Anna esimerkki tilanteesta, jossa asetit tavoitteen mutta et saavuttanut sitä.
  • Anna esimerkki tilanteesta, jossa toimit aloitteellisesti ja otit ohjat käsiisi.
  • Anna esimerkki tilanteesta, jossa tulit toimeen toisen henkilön kanssa vaikka hän ei välttämättä pitänyt sinusta (tai sinä et pitänyt hänestä).
  • Anna esimerkki tilanteesta, jossa ratkaisit ongelman asiantuntemuksesi avulla. 

Kuinka pitkään haastattelu kestää?

Haastattelut kestävät yleensä 45-60 minuuttia, mutta tiukkoja aikarajoja ei ole.

Tunne historiasi: käy läpi ansioluettelosi ja muut tietosi

Haastattelijamme valmistautuvat tapaamiseen kanssasi perehtymällä ansioluetteloosi ja muihin antamiisi tietoihin. Valmistaudu siksi kertomaan saamastasi kokemuksesta.

Mieti aiempaa menestymistäsi kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Haastattelussa etsitään kysymykseen parhaiten soveltuvia vastauksia riippumatta siitä, miltä elämänalueilta ne saadaan.

Tietysti juuri opinnot ja työkokemus auttavat saamaan selville aiemman työhön liittyvän käyttäytymisen, mutta voit vapaasti kertoa esimerkkejä muiltakin elämänalueilta, kuten vapaaehtoistoiminta, varusmiespalvelu, yhdistykset tai organisaatiot.

Harjoitteleminen kysymyksiimme vastaamiseen

SGS:n haastattelijat haluavat oppia ymmärtämään aiemman käyttäytymisesi. Siksi he odottavat saavansa kattavia vastauksia. Aloita vastauksesi kertomalla tilanteesta. Kerro, mitä teit ja mitä siitä seurasi.