Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n tietoon on tullut SGS:n nimissä tehtyjä valheellisia työtarjouksia, joita on tehty muissa kuin SGS:n sivustoissa, SGS:n sähköpostiosoitteita jäljittelevistä osoitteista lähetetyissä viesteissä ja käyttäen muita kanavia, kuten Google Hangout.

Monissa niistä tarjotaan työpaikkaa tai sopimusta SGS:n kanssa sekä käytetään väärennöksiä. Näissä tarjouksissa pyydetään usein etumaksua koulutuksesta, työkaluista tai matkalipuista sekä pankkitietoja. SGS:n nimeä ja logoa käytetään tällaisissa tarjouksissa ilman lupaa ja lainvastaisesti.

SGS ei veloita maksua missään rekrytoinnin vaiheessa. Maksujen tai pankkitietojen pyytämisen pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan. Niistä on ilmoitettava viranomaisille, jotta he voivat ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Ilmoitathan niistä myös meidän Corporate Security -osastollemme.

Valetarjouksissa voidaan toimia seuraavasti, jotta ne vaikuttaisivat laillisilta:

  • Niissä käytetään valheellisesti SGS:n työntekijöiden tai sellaisina esiintyvien henkilöiden allekirjoituksia.
  • Asiakirjoissa ja sivustoissa voidaan käyttää viralliselta näyttävää SGS:n kirjelomaketta ja yrityksen logoa tai nimeä.
  • Tarjouksissa näkyvissä sähköposti- tai sivustojen osoitteissa käytetään nimeä SGS tai samankaltaista merkkiyhdistelmää tai todellisen tai kuvitteellisen SGS-sivuston URL-osoitetta.

Jos epäilet SGS:n lähettämäksi väitetyn työtarjouksen aitoutta, lähetä siitä kopio SGS:n Corporate Security -osastolle. Selvitämme, onko tarjous aito. Jos se ei ole, tutkimme asiaa ja ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin.