Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Kaivostoiminta, maanviljely ja teollisuus voivat synnyttää pöly- ja tuhkalaskeumia.

SGS:n ympäristötyöryhmät valvovat pölylaskeumien syntymistä ottamalla niistä näytteitä ja tekevät kanssasi yhteistyötä tutkiakseen, miten laskeumien syntymistä voidaan rajoittaa tulevaisuudessa. Ota meihin yhteyttä saadaksesi tietää, miten voimme auttaa toimipaikkasi puhdistuksessa.

Pölyn ja tuhkan monitorointi on kustannustehokas tapa tunnistaa tärkeimmät tarkkailualueet ja poikkeamat, jotka johtavat liiallisiin pölypäästöihin. Testejä voidaan tehdä suhteellisen lyhyellä aikavälillä (jotta tunnistetaan esimerkiksi tietyn valituksen lähde). Useimmiten ne kuitenkin kestävät monien vuosien ajan. Kaivostoiminnassa käytetään usein laskeumien määrittämistä pölynhallintajärjestelmien tehokkuuden arvioinnissa. Laskeumaverkostoja voidaan käyttää kaivoksen koko eliniän ajan, jopa sen kunnostusvaiheessa.

Työryhmämme käyttävät erilaisia kenttätarkkailutekniikoita ongelman laajuuden selvittämiseksi. Jos mitatut pölytasot ylittävät lailliset rajat, teemme yhteistyötä yrityksen kanssa löytääksemme parhaan mahdollisen ratkaisun laskeumien pienentämiseksi.

SGS voi auttaa:

  • suunnittelemaan kattavan laskeumien tarkkailujärjestelmän
  • rakentamaan järjestelmän, joka sisältää sopivat laitteet
  • laskeumien tarkkailussa kenttätyöryhmien avulla, jotka huolehtivat näytteiden keräämisestä ja vaihtamisesta
  • analysoinnissa ja säännöllisessä raportoinnissa
  • järjestelmien valtuutuksessa tai suorittamalla valtuutetun tarkkailupalvelun puolestasi

Jos tuuli ja sade vaikuttavat pölyn laskeutumiseen tietyillä alueilla, tutkimme ilmastollisia olosuhteita, jotka voivat vaikuttaa laskeumiin tulevaisuudessa. Tällä tavalla pystymme laatimaan kattavan puhdistussuunnitelman, jossa otetaan huomioon kaikki vaikuttavat tekijät yrityksen tulevaisuuden toiminnan kannalta.

Voimme tehdä myös riskinarvioinnin, jossa arvioidaan terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä, joihin on ehkä puututtava. Voimme tutkia pölylaskeuman esimerkiksi säteilyn varalta, jos sitä voi ilmetä toimipaikallasi.

Pätevä työryhmämme voi suojella yritystäsi kalliilta ja vaaralliselta pölylaskeumalta. Ota yhteyttä meihin jo tänään, niin kehitämme innovatiivisen ratkaisun yrityksellesi.