Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Valtiot ja öljy-yhtiöt ympäri maailmaa menettävät joka vuosi huomattavasti tuottoja johtuen laittomasta heikkotasoisten tai verovapaiden transito-polttoaineiden harhauttavasta muuntamisesta korkealaatuisiksi kotimaisiksi polttoaineiksi.

SGS:n polttoaineiden aitouden takaavat järjestelmät tarjoaa luotettavan ja kustannustehokkaan tavan torjua laitonta toimintaa, josta hyötyvät sekä valtio, öljyteollisuus että kuluttajat.

Miksi kannattaa käyttää polttoainemarkkereita?

Öljyn maailmanlaajuisen kysynnän on arvioitu kasvavan 50 prosentilla seuraavien 20 vuoden aikana. Öljyteollisuuden kasvaessa ja hintojen noustessa myös polttoaineiden väärentäminen sen laatua heikentämällä lisääntyy ja laitonta kauppaa harrastavien lukumäärä kasvaa.

Polttoainemarkkerit voivat olla avuksi seuraavissa asioissa:

  • polttoaineiden laittoman kaupan ehkäiseminen ja ala-arvoisilla tuotteilla väärentämisen estäminen
  • valtion ja viranomaisten asianmukaisen ja täysimääräisen polttoaineen valmisteveron saannin takaaminen
  • ajoneuvojen polttoaineen ja lämmitysöljyjen eheyden suojeleminen, mikä lisää kuluttajien luottamusta
  • ajoneuvojen toiminnallisen kunnon turvaaminen polttoaineen laadun varmistamisella
  • vähän tai ei ollenkaan verotettujen polttoaineiden laittoman tuonnin, transito-polttoaineiden dumppaamisen sekä subventoidun polttoaineen viennin estäminen
  • yhtiöidenvälisen tuotedumppauksen ehkäiseminen
  • ympäristönsuojeluun liittyvien toimenpiteiden helpottaminen.

Miksi kannattaa valita SGS?

SGS on markkinajohtaja palvelujen tarjoajana öljy- ja kaasuteollisuuden upstream- ja downstream-toiminnoille. Tämän johdosta SGS ymmärtää polttoaineiden aitoustestauksen merkityksen vie sitä menestyksekkäästi kaytäntöön. Vuonna 1998 SGS aloitti uraauurtavan polttoaineiden aitouden varmentamisohjelman auttaakseen Kenian hallitusta rajoittamaan laitonta transitpolttoaineen dumppausta ja korkealaatuisten autopolttoaineiden väärentämistä vähän verotetulla kerosiinilla. Menestyksellisen Keniassa toteutetun alkuperän varmentamisohjelman tuloksena polttoaineen markkeri-ohjelmaa on viety myös muihin samanlaisista ongelmista kärsiviin maihin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää polttoaineiden markkereista ja niiden testauksesta.