Mitä etsit?

Puolijohdesirupula piinaa, mitä tehdä?

10. Mar 2022

Vaikka laki tulee parantamaan tilannetta tulevaisuudessa, pula puolijohteista voi vielä jatkua parikin vuotta, eikä täydellistä omavaraisuutta EU-alueella todennäköisesti tulla saavuttamaan koskaan.

Kroonistunut komponenttipula on johtanut siihen, että saadakseen tuotteensa markkinoille, valmistajat ovat alkaneet etsiä vaihtoehtoisia komponentteja. Vaihtoehtoisen komponentin käyttäminen tuotteessa ei kuitenkaan ole aivan ongelmatonta.  Se saattaa vaikuttaa niin tuotteen turvallisuuteen kuin toiminnallisiinkin ominaisuuksiin. Vaihtoehtoisen komponentin käyttäminen tuotteessa saattaa edellyttää tuotteen turvallisuuden sekä EMC- ja RF-ominaisuuksien uudelleen testaamista ja mahdollista uudelleen sertifiointia.

Tuotteen testauksen yhteydessä on hyvä varautua tulevaisuuden komponenttivaihdoksiin ennakoivasti. Vaihtoehtoisten komponenttien yhteensopivuuden varmistaminen ja testiraportin kriittisten komponenttien luetteloon listaaminen, antaa liikkumavaraa valmistajalle vaihtaa komponentteja tuotannossa tilanteen niin vaatiessa. Tuotesertifiointi perustuu testiraportin tuloksiin. Kun vaihtoehtoiset komponentit on huomioitu tuotteen sertifioinnin yhteydessä, tuotesertifikaatti säilyy voimassa komponenttimuutostilanteissa.

Harkitsetko komponenttien vaihtamista tuotteessasi? 

Me voimme auttaa sinua selvittämään, mitä toimenpiteitä vaihto edellyttää.

Ota yhteyttä: 

Heli Luotola
Account Manager

Ota meihin yhteyttä

  • SGS Finland Oy - SGS Academy

Takomotie 8,

, 00380,

Helsinki,

Suomi