Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

CEWASTE on Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horisontti 2020:n rahoittama kaksivuotinen projekti, joka kehitti jätteiden käsittelyä koskevan vapaaehtoisen sertifiointijärjestelmän.

Projektin tavoitteena oli luoda, validoida ja käynnistää järjestelmä sellaisille keräys-, kuljetus- ja käsittelylaitoksille, jotka käsittelevät merkittäviä määriä arvokkaita ja kriittisiä raaka-aineita sisältäviä jätetyyppejä, kuten sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ja paristoja.

Katso video, jolla CEWASTE projektia koordinoivat projektipäällikkö tri Shahrzad Manoochehri ja ohjelmapäällikkö tri Sonia Valdivia, World Resources Forum (WRF) kertovat hankkeesta

SGS:n rooli projektissa

SGS:n tehtävänä projektissa oli kehittää vapaaehtoinen sertifiointijärjestelmä, johon sisältyvät auditointi- ja sertifiointimenettelyjen määritelmät, auditointi- ja sertifiointihenkilöstölle asetettavat vaatimukset, auditoijien koulutus ja niin edelleen.  

CEWASTE päätöstilaisuus järjestetään verkossa 24.3. klo 10.30–13.00

Tule kuulemaan projektin tuloksista ja siitä, miten uusi sertifiointijärjestelmä vaikuttaa sähköisen jätteen kierrätyksen parissa toimiviin yrityksiin.

Tapahtumassa on varattu aikaa myös keskustelulle järjestelmän elämästä projektin loputtua ja mukana on myös vilkas paneelikeskustelu, johon yleisö on tervetullut osallistumaan. Tilaisuus on englanninkielinen.

Voit rekisteröityä tapahtumaan tästä linkistä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää: 

Adeline Maijala
Senior Specialist