Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Tässä ainutlaatuisessa laboratoriossa on yksi Pohjois-Euroopan kooltaan suurimmista kaupallisista EMC –mittaushuoneista. Tuusulan EMC –testauslaboratoriossa testataan pääasiassa suurikokoisia ja painavia laitteita. Uuden laboratorion avajaisia vietettiin 24.8.2016 Tuusulan Yrityskeskuksessa.

”Tehdyllä investoinnilla haluamme varmistaa, että suomalaisella teollisuudella on paikallisesti saatavilla palvelu, joka takaa kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla” totesi SGS Fimkon toimitusjohtaja Mika Richardt. Laboratorion mittauslaitteisto ja sähkönsyötöt on suunniteltu vastaamaan suomalaisen teollisuuden nykyisiä ja tulevia tarpeita.

”SGS:n investointi on erittäin tervetullut. Se tukee monipuolisesti tärkeän vientisektorimme teknologiateollisuuden tuotekehitystä ja kasvua.” sanoi alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä avajaispuheessaan. Asiakkaan puheenvuoron piti ABB:n Lasse Mäkelin, joka kiitteli SGS:n rohkeutta tarttua laboratorioprojektiin.

Uusi mittaushuone on tarkoitettu erityisesti suuremmille laitteille: traktoreille, metsätyökoneille, trukeille, koneille ja isoille teollisuustuotteille ja se täydentää SGS Fimkon Helsingin ja Espoon olemassa olevaa EMC –testaustarjontaa. ”Mittaushuoneessa voidaan testata kaikki mikä mahtuu moottoritien sillan alta, kunhan pituus ei ylitä kymmentä metriä.” EMC asiantuntija Timo Hietala SGS Fimkosta kertoi.

Itse mittaushuoneen lisäksi avajaisvieraat pääsivät tutustumaan suomalaiseen supersähköautoon, Toroidioniin. Tällä kertaa Toroidion oli pelkästään näytteillä, mutta seuraavalla vierailullaan tähän laboratorioon se pääsee testattavaksi.

Mitä on EMC?

Sähkömagneettinen yhteensopivuus (Electromagnetic Compatibility, EMC) tarkoittaa sähkölaitteen kykyä toimia luotettavasti toimintaympäristössään. Laadukas ja standardien mukaan testattu laite sietää tietyn määrän ympäristössä esiintyviä sähkömagneettisia häiriöitä, eikä aiheuta muille laitteille tai esimerkiksi radiovastaanottimille häiriöitä. Jos laitetta ei ole suojattu sähkömagneettisilta häiriöiltä, se saattaa rikkoutua tai aiheuttaa toimintahäiriöitä. EMC koskee käytännössä kaikkia sähköisiä laitteita, olivatpa ne paristo-, akku- tai verkkosähkökäyttöisiä.

Tietoja Tuusulan EMC -mittaushuoneesta:

  • Huone on tyypiltään puolikaiuton
  • Huoneen mitat (p x l x k): 22,6 m x 13,1 m x 8,1 m
  • Pyörityspöydän halkaisija: 6 m
  • Pyörityspöydän kantavuus: 20 000 kg
  • AC: max 690 V (3 x 200 A)
  • DC: max 1500 V (200 A)

Lisätietoja:

Petri Lehtinen
Product Line Manager
+358 43 8246 946 

Tomi Nyberg
Business Development Director
+358 400 534 284