Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

EMC

Standardi EN 55011:2009/A1:2010 "Industrial, scientific and medical equipment - Radio-frequency disturbance characteristics - Limits and methods of measurement" on julkaistu EMC-direktiivn mukaisena harmonisoituna standardina EU virallisessa lehdessä. Standardin date of cessation päivä on 1.7.2013 jonka jälkeen sitä tulee viimeistään käyttää testauksissa. Uusi versio tekee 10 m mittapaikan käytön pakolliseksi suurille laitteille (korkeus yli 1.5m tai halkaisija yli 1.2m).

ETSI on julkaissut uuden version televerkon laitteiden EMC standardista EN 300 386 "Telecommunication network equipment; ElectroMagnetic Compatibility (EMC) requirements". Uusi versio sisältää vain pieniä päivityksiä ilman merkittäviä teknisiä muutoksia, ja on myös julkaistu EU virallisessa lehdessä.

IEC on julkaissut uusia EMC-standardeja IEC 61326 sarjaan joka koskee mittaus, ohjaus ja laboratoriolaitteita. IEC 61326-1 toinen painos sisältää pieniä muutoksia muutamiin testeihin ja toimintakriteereihin, harmonisoiden standardia yleisten EMC-standardien (IEC 61000-6-1, -2) suuntaan.

  • IEC 61326-1 toisen painoksen takia seuraavista standardisarjan alaosista on myös julkaistu toinen painos jossa niitä on päivitetty osaa 61326-1 vastaavaksi:
  • IEC 61326-2-1 (laitteet ilman EMC-suojausta),
  • IEC 61326-2-2 (kannettavat pienjännitejakeluverkossa käytettävät testilaitteet),
  • IEC 61226-2-3 (signaalimuuntimet),
  • IEC 61326-2-4 (eristyksen monitorointi ja vianpaikannus) ja
  •  IEC 61236-2-5 (kenttäväylät).

IEC:n radiohäiriökomitea CISPR kokoontui marraskuussa Bangkokissa. Alakomitea F julkaisee ensi vuonna 8. painoksen standardista CISPR 15 (Valaisimien ja vastaavien laitteiden radiohäiriöiden raja-arvot ja mittausmenetelmät). Tässä painoksessa otetaan mukaan vihdoinkin LED valot joita ei ole tähän mennessä erikseen mainittu.

RF

ETSI standardi EN 300 328 versio 1.8.1 "Wideband transmission systems; Data transmission equipment operating in the 2,4 GHz ISM band and using wide band modulation techniques; Harmonized EN covering the essential requirements of article 3.2 of the R&TTE Directive" on julkaistu RTTE Direktiivin mukaisena harmonisoituna standardina EU virallisessa lehdessä 23.10.2012. Uusi versio sisältää siirtomedian käytön ohjaus- ja hallintakerroksen (Medium Access Control = MAC)  vaatimukset ja testimenetelmät.