Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Vuonna 2011 Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) velvoitti maahantuojia keräämään myymänsä sähkötuotteet takaisin kuluttajilta 57 tuotteen osalta. Lisäksi vakavien turvallisuuspuutteiden vuoksi sähkötuotteille annettiin 95 myyntikieltoa.  Kaikkiaan Tukesin vuonna 2011 testauttamista 789 sähkötuotteesta 12 % löytyi vakavia ja 38 % huomattavia turvallisuuspuutteita.

Tuotteiden takaisinvedoista ja myyntikielloista syntyy maahantuojille merkittäviä kustannuksia ja kolhuja maineeseen. Lisäksi EU:n uusiutuva lainsäädäntö tulee kasvattamaan maahantuojien roolia tuotteiden turvallisuuden ja vaatimusten­mukaisuuden varmistamisessa. Maahantuojan tulee ja kannattaa varmistaa sähkötuotteen turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus ennen sen saattamista myyntiin.

SGS Fimko on kehittänyt uusia palveluja, joilla maahantuojat voivat varmistua nopeasti ja edullisesti sähkötuotteiden turvallisuudesta. Pikatarkastus tai perustestaus ei korvaa tyyppitestausta ja sertifiointia. Se antaa kuitenkin kustannustehokkaalla tavalla asiantuntijan arvion siitä, löytyykö tuotteesta jo osittaisen testauksen perusteella puutteita, jotka saattavat estää tuotteen myynnin EU:n alueella.

Tutustu oheisiin esitteisiin ja tilaa haluamasi palvelu tai ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa sinua varmistamaan tuotteiden turvallisuuden.