Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

EuP (Energy using Product)-direktiivin perustuen voimaan tulleen kotitalouslaitteiden valmiustilan (stand by) ja off mode -tilan tehonkulutusta koskevan asetuksen mukaan EU-markkinoille saa toimittaa 31.12.2009 jälkeen vain sellaisia laitteita, joiden lepovirta ei ylitä asetuksessa asetettuja rajoja. Testaukset tehdään IEC 62301 standardin mukaisesti. SGS Fimko sai FINASin akkreditoinnin kyseiselle standardille. Akkreditointi vahvistaa SGS Fimkon energiansäästöpalveluja, jotka auttavat yrityksiä varmistamaan energiaa käyttävien ja energiaa tuottavien laitteiden vaatimustenmukaisuuden. SGS Fimkon laaja akkreditoinnin pätevyysalue selviää kotisivuilta www.finas.fi.
Lepovirtamittausraportit ja sertifikaatit
Valmistaja tai maahantuoja varmistaa ja osoittaa tuotteiden täyttävän lepovirtavaatimukset tehokkaimmin tilaamalla SGS Fimkon lepovirtatestaus- ja sertifiointipalvelun. Palvelussa testaamme ja sertifioimme tuotteen EuP-direktiivin mukaisten vaatimusten mukaisesti. Asiakas saa ostajia, kuluttajia, viranomaisia ja tuotteen teknistä rakennetiedostoa varten
Testausraportin Statement of Test Results (jos tuote täyttää vaatimukset) tuotetyypin EU.n lepovirtavaatimusten mukaisuudesta Palvelun voi tilata vaivattomimmin turvallisuustestausten yhteydessä mutta myös erikseen. Tarjoamme myös muut tuotteen vaatimustenmukaisuuden osoittavat palvelut mm. EMC:n ja RF:n (Radio Frequency eli radiotaajuusvaatimukset) osalta.
Energiatehokkuusvaatimukset tiukkenevat
EU:ssa on tänä vuonna tullut jo voimaan kaksi tuotteiden ekologista suunnittelua koskevaa asetusta, joilla vähennetään laitteiden standby- ja off mode -virrankulutusta sekä perusdigisovittimien sähkönkulutusta. Nämä tuotekohtaiset asetukset on annettu ns. ecodesign-puitedirektiivin perusteella. Sen tavoitteena on laitteiden tuotesuunnittelua kehittämällä päästä Euroopassa mittavaan sähkönsäästöön ja energiatehokkuuden paranemisen. Yksittäiset tuotekohtaiset vaatimukset tulevat asetuksina voimaan asteittain lähivuosina.
Lisätietoja antavat:
Sakari Kolehmainen, puh. (09) 6963 287, sähköpostiKari Vesterinen, puh. (09) 6963 418, sähköpostiMatti Viita, puh. (09) 6963 260, sähköpostiAri Hulkkonen, puh. (09) 6963 338, sähköposti Yhteystiedot: SGS Fimko Oy
Osoite: PL 30, FI-00211 Helsinki, Finland
Puh. (09) 696 361
Fax. (09) 6925 474
SähköpostiosoiteSGS Finland SGS-ryhmä on maailman johtava tarkastus-, verifiointi, testaus- ja sertifiointiyritys. Vuonna 1878 perustettu SGS tunnetaan laadun ja lahjomattomuuden kansainvälisenä esikuvana. SGS:n palveluksessa on yli 55.000 henkilöä ja ryhmä koostuu yli 1000 toimistosta ja laboratoriosta ympäri maailmaa.