Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content


Venäjä on maailman toiseksi suurin öljyn tuottaja- ja viejämaa ja siksi hyvin houkutteleva kohde investoijille sekä teollisuuslaitteistojen viejille tällä tuotesektorilla. 
Kuitenkin tuotteet, jotka tuodaan (tai viedään) Venäjälle, voivat olla useiden Venäjän kansallisten sertifiointijärjestelmien ja muiden luvanvaraisten asiakirjajärjestelmien alaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että asiaankuuluvien venäläisten viranomaisten täytyy hyväksyä tuotteet ja tuotteiden tulee vastata kansallisia standardeja sekä sääntöjä, joista useimmat kohdistuvat turvallisuusominaisuuksiin. Täten jopa siinä tapauksessa, että tuote on hyvin tunnettu ympäri maailmaa ja tunnustettu turvalliseksi EU:ssa tai missä tahansa muussa maassa, valmistajan täytyy kuitenkin todistaa, että tuote vastaa Venäjän vaatimuksia Venäjän metodologian mukaisesti. Jonkin vaatimustenmukaisuutta todistavan sertifikaatin olemassaolo saattaa helpottaa tarvittavien venäläisten hyväksyntöjen hankkimista, mutta tämä asiakirja yksinään ei ole riittävä, jotta tuote saadaan maahantuoduksi Venäjälle ja voidaan ottaa käyttöön Venäjän maaperällä.

Vaarallisten teollisuuslaitteistojen ja –laitteiden käyttöönotto ja käyttö Venäjällä vaatii Rostekhnadzorin (RTN) käyttöluvan hankkimista. Mihin vaatimuksiin yritykset törmäävät halutessaan hankkia tällaisen käyttöluvan? Kuinka vaatimukset vaarallisten laitteiden käytölle on asetettu? Mitä vaaditaan, että nämä vaatimukset voidaan täyttää ja saada lopulta lisenssi (käyttölupa) laitteiden käytölle ja käyttöönotolle? Näitä kysymyksiä käsitellään artikkelissa, joka julkaistiin Maailman Öljylehdessä (World Oil Magazine).

Lataa koko artikkeli tästä (PDF 207 KB).
Lisätietoja asiasta antaa:
Tatiana Apatovskaya
SGS Markkinointipäällikkö Venäjällä

Puh: +7 (495) 775 44 55
Email
SGS-ryhmä on maailman johtava tarkastus-, verifiointi, testaus- ja sertifiointiyritys. Vuonna 1878 perustettu SGS tunnetaan laadun ja lahjomattomuuden kansainvälisenä esikuvana. SGS:n palveluksessa on yli 55,000 henkilöä ja ryhmä koostuu yli 1,000 toimistosta ja laboratoriosta ympäri maailmaa.