Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS Fimko sai FINASin akkreditoinnin valonjako- ja valovirtamittauksilleen, jotka tehdään standardin EN 13032-1:2004 (Light and Lighting - Measurement and Presentation of Photometric Data of Lamps and Luminaires. Part 1: Measurement and file format) mukaisesti ensimmäisten joukossa Euroopassa. Uusin akkreditointipäätös laajentaa SGS Fimkon akkreditointialuetta, joka kattaa myös valaisimien turvallisuus- ja EMC-testit sekä sertifioinnit.

Moderni mittauslaitteisto ja ammattitaitoinen henkilöstö
Akkreditointipäätöstä edellyttävässä arvioinnissa todettiin SGS Fimkon vahvuuksiksi mm. moderni laitteisto ja henkilöstön ammattitaito. Akkreditointi edellyttää myös osallistumista vertailutesteihin.

Tulosten vertailukelpoisuus paranee
SGS Fimkon akkreditointi selkeyttää monilta osin valonjakomittaustulosten vertailukelpoisuutta. Tähän asti markkinoilla on vertailtu pääosin valmistajien omien laboratorioiden ja akkreditoimattomien laboratorioiden testaustuloksia. SGS Fimkon akkreditoinnin myötä Suomen markkinoilla on nyt laboratorio, jonka tuloksiin kaikki tahot voivat luottaa. SGS Fimkon valonjakotestauspöytäkirjoissa näkyy jatkossa FINASin akkreditointia osoittava tunnus.

Monipuoliset palvelut SGS Fimkon valoteknisten mittaustulosten perusteella voidaan tutkia valonlähteiden ja valaistusasennusten erilaisia ominaisuuksia kuten suorituskyky- ja ergonomisia ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä muun muassa valaisimia tai tilojen valaistusta suunnitteleville insinööreille ja arkkitehdeille
SGS Fimkossa mitattavia suureita ovat mm: Valonjakokäyrät (tulokset saatavilla erilaisissa muodoissa: Eulum-Dat, TM14, IES, Calculux jne) Valovirta (lm = lumen) Valaistushyötysuhde (h) Lamppujen, valaisimien, näyttöjen, taustavalojen symbolien luminanssi (cd/m2) Valaistusvoimakkuus (lx = luksi) Säteilyteho (W = watti) Värintoistoindeksi (Ra-indeksi) Värilämpötila (K = kelvin) Värikoordinaatit (x ja y) Näkyvän valon spektrijakautuma Mitattavia tuotteita ovat mm: Normaalikäytön valaisimet

Turvavalaisimet Hehku-, loiste- ja purkauslamput Ledit, led-näytöt, led-valaisimet Litteät näytöt
Lisätietoja valoteknisistä palveluistamme antavat mielellään: Pasi Orreveteläinen Puh. 040-350 1704
Sähköposti Kari Vesterinen Puh. (09) 6963 418 ja
Sähköposti
Yhteystiedot:
SGS Fimko Oy
Osoite: PL 30, FI-00211 Helsinki, Finland
Puh. (09) 696 361
Fax. (09) 6925 474
Sähköpostiosoite Paikallinen kotisivu

SGS-ryhmä on maailman johtava tarkastus-, verifiointi, testaus- ja sertifiointiyritys. Vuonna 1878 perustettu SGS tunnetaan laadun ja lahjomattomuuden kansainvälisenä esikuvana. SGS:n palveluksessa on yli 55,000 henkilöä ja ryhmä koostuu yli 1,000 toimistosta ja laboratoriosta ympäri maailmaa.