Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS Fimko ja Inspecta julkaisivat yhdessä FI-merkkiä koskevat uudistetut kotisivut: www.fi-merkki.fi suomen kielellä vuoden 2007 lopulla. Nyt sivut ovat myös englannin kielellä. Sivujen tavoitteena on antaa kuluttajille ja ammattiostajille tietoa FI-merkistä. FI-merkki auttaa valitsemaan puolueettomasti testattuja tuotteita tai tarkastettuja asennuskohteita. Se on rekisteröity tavaramerkki ja tunnettu ja arvostettu tuotteen ja asennuksen turvallista laatua sekä vaatimustenmukaisuutta osoittava sertifiointimerkki sekä tarkastusmerkki.
Merkki myönnetty n. 200000 tuotetyypille
FI-merkkiä on myönnetty jo yli 25 vuoden ajan. Tähän mennessä FI-turvallisuusmerkki on myönnetty historiansa aikana n. 200 000 tuotetyypille ja sen tuntee valtaosa suomalaisista. FI-merkin voit löytää mm. sähkölaitteista, koneista, kaasulaitteista, erilaisista rakennustuotteista sekä hisseistä ja nostolaitteista. Sähkötuotteen FI-turvallisuusmerkki löytyy useimmiten arvokilvestä teknisten tietojen yhteydessä. Hisseissä FI-tarkastusmerkki puolestaan sijaitsee seinässä.
FI-merkistä olemassa kolme muotoa
FI-merkin muoto kertoo onko kyseessä turvallisuusmerkki, vaatimustenmukaisuusmerkki vai tarkastusmerkki. FI-merkkiä saa käyttää tuotteissa, joilla on voimassaoleva SGS Fimko Oy:n tai Inspecta Oy:n myöntämä FI-sertifikaatti ja Inspecta Oy:n tarkastamissa asennuksissa (esim. hissit).
Kuva. FI-turvallisuusmerkki, FI-vaatimustenmukaisuusmerkki, FI-tarkastusmerkki (vasemmalta oikealle).
Listätietoja antaa liiketoimintajohtaja
Jukka VuorinenSGS Fimko Oy
puh: 040500 44 31
Yhteystiedot:
SGS Fimko Oy
Osoite: PL 30, FI-00211 Helsinki, Finland
Puh: (09) 696361
Fax: (09) 6925 474
Sähköpostiosoitewww.fi.sgs.com SGS-ryhmä on maailman johtava tarkastus-, verifiointi, testaus- ja sertifiointiyritys. Vuonna 1878 perustettu SGS tunnetaan laadun ja lahjomattomuuden kansainvälisenä esikuvana. SGS:n palveluksessa on yli 50.000 henkilöä ja ryhmä koostuu yli 1000 toimistosta ja laboratoriosta ympäri maailmaa.