Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

REACH-asetus asettaa velvoitteita suurelle osalle yrityksiä. Se koskee aineita sellaisinaan sekä valmisteissa että esineissä.
REACH-asetus (Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals) astui voimaan 1.6.2007. Asetus koskee kemikaalien rekisteröintiä, arviointia, lupamenettelyä ja rajoittamista. Se asettaa velvoitteita suurelle osalle yrityksiä.  REACH koskee aineita sellaisinaan sekä valmisteissa ja esineissä.  Esineillä tarkoitetaan tuotteita, joille annetaan tuotannossa erityinen muoto, pinta tai rakenne, mikä määrittää sen käyttötarkoituksen enemmän kuin sen kemiallinen koostumus. Esineisiin kuuluvat myös sähkö- ja elektroniikkalaitteet sekä komponentit.
REACH-asetus tuo velvoitteita muun muassa sähkö- ja elektroniikka-alan yrityksille, jotka maahantuovat EU:hun, valmistavat EU:ssa esineitä tai käyttävät aineita ammattimaisesti.
SGS Finland tarjoaa monipuolisia REACH-palveluja, joiden avulla teollisuus pystyy täyttämään REACH-asetuksen velvoitteet.
Tunnista REACH velvoitteesi asiantuntijapalveluidemme avulla…
Asiantuntijamme selvittävät, mitä vaatimuksia REACH asettaa tuotteillesi tai liiketoiminnalle esim.:
Tiedottaminen toimitusketjussa (tonnimäärästä riippumatta) Tiedonkeruu toimittajilta Esineissä olevien aineiden esirekisteröinti kemikaalivirastolle 1.12.2008 mennessä Ilmoittaminen: esineissä olevat erityistä huolta aiheuttavat aineet Aineiden rajoitukset (tai kiellot) Velvoitteet liittyen käytettyihin aineisiin …ja varmista toiminnan jatkuminen
Uudet velvoitteet, kustannukset ja rajoitukset saattavat vaikuttaa merkittävästi toimitusketjuihin. Yritysten on varmistettava, että heidän toimitusketjunsa on valmistautunut REACHiin ja että komponentin saatavuus säilyy.
SGS auttaa yrityksiä kommunikoimaan toimittajien, kilpailijoiden, asiakkaiden ja viranomaisten kanssa. Asiantuntijamme voivat myös suorittaa esirekisteröinnin tai neuvoa SIEF- (Substance Information Exchange Forum) tai konsortio-osallistumisessa.
Koulutuspalvelut
SGS Akatemia järjestää REACH-asetusta koskevaa koulutusta. Seuraava tapahtuma on suunniteltu sähkö- ja elektroniikka-alan teollisuudelle ja se pidetään 17.4.2008, klo 9-13, Helsingissä. Lisätietoa tilaisuudesta: www.fi.sgs.com/fi/training_schedule_fimko_fi
Lisäksi järjestämme räätälöityä koulutusta: ota yhteyttä ja kerro mitä REACH -osaamista haluat vahvistaa.
REACH edellyttää fysikaalis-kemiallista, ekotoksikologista ja toksikologista tietoa
Suomeen perustettu Euroopan kemikaalivirasto (ECHA, http://echa.europa.eu) ottaa vastaan rekisteröintiasiakirjat sekä ylläpitää ja hallitsee näistä muodostuvaa tietokantaa. Rekisteröinti edellyttää, että tuotteet ovat testattuja. Fysikaalis-kemiallisten testausten lisäksi edellytetään usein myös ekotoksikologisia ja toksikologisia testejä.
Saat SGS Finlandilta kokonaisvaltaisen analyysi- ja testauspalvelupaketin, jossa käytössä on tarpeen mukaan Suomen testauspalveluiden lisäksi SGS-ryhmän testauspalvelut muissa maissa. Hoidamme keskitetysti asiakkaan puolesta yhteydet eri SGS:n laboratorioihin koskien mm. kyselyjä, selvityspyyntöjä, testaustilauksia, näytteenottoa ja näytelähetyksiä. Testausselosteet saat englanniksi ja teemme tarvittaessa käännökset myös suomeksi.
Lisätietoja antavat: Senior specialist
Adeline Maijalapuh. 09 6963 466
tai 050 5705 969
Osastopäällikkö
laboratoriopalvelut
Anita Kinanenpuh. 05 2106 250
tai 0400 595344
Sertifiointijohtaja
Tom Törnpuh. 09 6963 475
tai 040 5235 944
SähköpostiLisätietoja REACH:istä saat myös kotisivuiltamme suomeksi www.fi.sgs.com ,www.fi.sgs.com/fi/reach and sgs services tai englanniksi www.sgs.com/reach. Ota yhteyttä, niin keskustelemme mielellämme yrityksesi REACH-tarpeista.
Yhteystiedot: SGS Fimko Oy
Osoite: PL 30, FI-00211 Helsinki, Finland
Puh. (09) 696361
Fax. (09) 6925 474
Sähköpostiosoite Paikallinen kotisivu www.fi.sgs.comSGS-ryhmä on maailman johtava tarkastus-, verifiointi, testaus- ja sertifiointiyritys. Vuonna 1878 perustettu SGS tunnetaan laadun ja lahjomattomuuden kansainvälisenä esikuvana. SGS:n palveluksessa on yli 50.000 henkilöä ja ryhmä koostuu yli 1000 toimistosta ja laboratoriosta ympäri maailmaa: