Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS Fimko tarjoaa uutena palvelunaan valaistustekniikkaan liittyvien suureiden valoteknillisiä mittauksia. Valoteknillisillä mittauksilla voidaan tutkia valonlähteiden ja valaistusasennusten erilaisia ominaisuuksia (kuten suorituskyky- ja ergonomisia ominaisuuksia). Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä esim. valaisimia tai tilojen valaistusta suunnitteleville insinööreille ja arkkitehdeille.
SGS Fimkossa mitattavia suureita ovat mm.:
valonjakokäyrät (tulokset saatavilla erilaisissa muodoissa: Eulum-Dat TM 14, IEC, Calculux jne.) lamppujen, valaisimien, näyttöjen, taustavalojen symbolien luminanssi (cd/m2) valovirta (lm = lumen) valaistushyötysuhde (h) valaistusvoimakkuus (lx = luksi) säteilyteho (W = watti) värintoistoindeksi (Ra-indeksi) värilämpötila (K = kelvin) värikoordinaatit (x ja y) näkyvän valon spektrijakautumiskäyrä Mitattavia tuotteita ovat mm:
normaalikäytön valaisimet turvavalaisimet hehku-, loiste- ja purkauslamput lampun ohjauslaitteet (esim. elektroniset liitäntälaitteet) litteät näytöt Goniofotometrillämme (valmistuu elokuussa 2006) voimme mitata lamppujen ja valaisimien valonjakokäyrät lähietäisyydellä mittauskohdetta liikkumatta. Tämä tehdään CCD-kameralla, jota liikutetaan mittauskohteen ympäri ja jonka avulla voidaan laskea ”valon suunta” jokaisesta pikselista.
Laitteistolla pystymme mittaamaan myös useiden valonlähteiden luminanssiarvoja ja/tai luminanssijakaumia. Luminanssijakauman, joka on eräänlainen ”digitaalinen valokuva”, perusteella voidaan määrittää tai etsiä mitatun valonlähteen eri kohtien luminanssiarvoja.
Edellä mainittuja ominaisuuksia mittaamme pääsääntöisesti goniofotometrillä ja integroivalla pallolla (= Ulbricthin pallo), joilla voidaan testata kooltaan enintään 1,8 metrin pituisia tuotteita. Valaistusvoimakkuuden mittauksiin käytämme luksimittareita.
Valoteknillisiä mittauksia voimme tuottaa yhden viikon toimitusajalla esim. seuraavasti:
sähköturvallisuus- ja EMC-testausten yhteydessä (FI, CB, CB-EMC, GS, ENEC, NRTL) vertailutestauksina tuotekehitystestauksina laadunvalvontatestauksina Testauksiemme perusteella voitte saada erillisen lausunnon, joka markkinointityökaluna antaa Teille kilpailukykyisen aseman markkinoilla.
Lisäksi tarjoamme tuotteiden ja materiaalien UV-testauksia.
Lisätietoja palveluistamme antavat mielellään:
Peter Fagerstedt puh. (09) 6963 245 ja sähköposti:, Email Kari Vesterinen puh. (09) 6963 418 ja sähköposti: , Email