Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n ilmastonmuutospalveluiden tarjoama riippumaton verifiointi lisää kasvihuonekaasuraporttiesi ja hiilijalanjäljen mittauksen uskottavuutta.

Soita meille jo tänään, niin kerromme, miten raporttisi voidaan verifioida.

Hiilimarkkinoilla on tällä hetkellä useita vapaaehtoisia raportointihankkeita, joihin voit lähettää kasvihuonekaasuraporttisi ja hiilijalanjäljen mittaustulokset. Voimme vahvistaa markkinoiden luottamusta vapaaehtoisiin raportteihisi ja antaa niille lisää uskottavuutta yhdenmukaisten arviointimenetelmien sekä riippumattomien valvonta-, verifiointi- ja sertifiointipalveluiden avulla. SGS on hyväksytty tarjoamaan sekä vapaaehtoisen hiilistandardin VCS:n että Gold Standardin mukaisia palveluita vapaaehtoisiin hiilikompensointiohjelmiin.

Voimme myös validoida päästövähennysmittauksia, jotka ovat tieteellisesti luotettavia, mutta eivät täytä puhtaan kehityksen mekanismin tai yhteistoteutusprojektien vaatimuksia. Tämä johtuu yleensä poliittisista syistä – esimerkiksi jos isäntämaa ei ole vahvistanut Kioton pöytäkirjaa.

Projektipohjaisten päästövähennysten lisäksi verifioimme myös yritysten vapaaehtoisia kasvihuonekaasuinventaarioita ISO14064-standardin mukaisesti. Niitä voidaan käyttää julkisessa tai yhtiön sisäisessä raportoinnissa, kulujen hallinnassa sekä todisteena osakkeenomistajille ja valvojille. Näin ilmoitat selkeästi, että yrityksesi on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään ja tietoinen sitoutumisen jatkossa liiketoiminnalle tuomasta hyödystä. Jotkut yritykset ovat verifiointimme avulla tarttuneet tilaisuuteen toimia heti, eikä vasta sitten, kun lainsäädäntö pakottaa siihen.

Vapaaehtoisiin verifiointeihimme kuuluvat muun muassa:

  • kuljetuksesta johtuvien hiilidioksidipäästöjen kompensointi Kioton pöytäkirjan mukaisten hankkeiden avulla  
  • käytettyjen päästöhyvitysten poistamisen dokumentointi
  • hiilineutraalien tuotteiden ja toimintojen kehittäminen
  • toiminnassasi käytetyn energian, toimiston paperinkulutuksen ja työntekijöiden lentokoneella tekemien työmatkojen tuottamien päästöjen verifiointi  
  • laivakuljetuksen tuottamien hiilipäästöjen kompensointi.

Saat kiistattomia etuja ja lisäät projektisi uskottavuutta, kun SGS on verifioinut päästövähennyksesi ja kasvihuonekaasuja koskevat väittämäsi ja tukee niitä. Ota yhteyttä työryhmäämme jo tänään, niin kerromme, kuinka helppoa yrityksesi on osallistua päästöihin liittyviin vapaaehtoisiin toimiin ja suunnitelmiin.