Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Massauutto on luotettava ja kustannustehokas menetelmä, jota käytetään kullan talteenottoon minimaalisesti esikäsitellystä bulkkimalmista.

SGS:n metallurgiatiimit ovat saatavilla ympäri maailmaa suunnittelemaan prosessikaavioita ja erä- tai kokeilulaitosohjelmia kasa-, pylväs- tai ammeuuttoa varten. Menetelmät kehittävät ja siten todistavat metallurgiset talteenottomenetelmät, jotka sopivat ihanteellisesti juuri tietylle malmille ja tietylle talteenotto-odotukselle ja noudattavat maan ympäristömääräyksiä. 

Massauutto on metallurginen menetelmä, joka suoritetaan huoneenlämmössä ja ympäristön paineessa. Massauuton aikana kaivoksen raakatuotetta tai murskattua malmia sijoitetaan kasaan, pylvääseen, ammeeseen tai säiliöön. Bulkkimalmi uutetaan sitten liuoksella, jossa on syanidia, tiosulfaattia, erilaisia bakteerikantoja tai muita uuttoaineita riippuen malmin koostumuksesta ja yrityksen vaatimuksista. Halutut aineet, yleensä kulta ja kupari, liukenevat uutosliuokseen, josta ne otetaan talteen usein CIL- tai elektrolyyttirikastusmenetelmällä.   

SGS on luotettavien metallurgisten testien maailmajohtaja. Meillä on vuosien kokemus massauutosta ja laajasta valikoimasta muita metallurgisia menetelmiä kullan ja muiden metallien käsittelemiseksi. Ota yhteyttä ajoissa tarjous- ja suunnitteluvaiheessa, niin voimme keskustella saatavina olevista vaihtoehdoista. Työskentelemme yrityksen kanssa talteenoton optimoimiseksi ja metallurgisten toimintojen tuloksen parantamiseksi.