Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Periaatteenamme on määrittää ensin malmin vaihtelevuus tarkoilla hienonnustesteillä, mukaan lukien pistekuormakoe. Tämän jälkeen suunnittelemme ja optimoimme murskauskierron projektin vaiheen mukaan.

Pistekuormakokeen avulla mitataan kivinäytteiden pistekuormavahvuusindeksi (Is(50)) ja niiden vahvuuden anisotroippinen indeksi (Ia(50)), joka on pistekuormavahvuuden suhde suurimpien ja pienimpien arvojen suunnissa. Kivinäytteiden ydin (läpimitan ja aksiaaliset kokeet), lohkot (lohkokoe) ja säännöttömän muotoiset lohkareet (lohkarekoe) murskataan kohdistamalla niihin keskitettyä voimaa pyöreiksi kutistettujen kartiomaisten levyjen avulla. Tarvittava koelaitteisto on kevyt ja yleensä kannettava.

Syöttönäytteen vaatimukset:

  • Näytteitä tarvitaan ainakin 10 kappaletta. Määrän on ehkä oltava suurempi, jos näyte on heterogeeninen tai anisotrooppinen.
  • Läpimittakokeissa tarvitaan näytteitä, joiden pituuden ja läpimitan suhde on suurempi kuin 1,0.
  • Aksiaalikokeissa tarvitaan näytteitä, joiden pituuden ja läpimitan suhde on 0,3 - 1,0.

Näissä kokeissa voidaan käyttää myös lohko- tai lohkarenäytteitä, joiden pituuden ja korkeuden suhde on suurempi kuin 1,0 ja joiden painon ja leveyden suhde on 0,3 - 1,0.

SGS:n hienonnusasiantuntijat tekevät pistekuormakokeen ja muut penkkimittakaavan hienonnuskokeet. Monien menetelmien soveltamisella saat varman ratkaisun, jonka täsmällisyys on verraton. Ota yhteyttä, niin voimme määrittää malmiosi vaihtelevuuden.