Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS voi määrittää hiontapiirisi kulumisen Bond-hiontatestillä. Näin voit suunnitella ja ennustaa vuorauksen vaihtamisen ja huollon.

Hiontapiiri on prosessointilaitoksesi suurin pääomasijoitus. Malmiosi hiottavuudesta riippuu, miten paljon hionta vaurioittaa piirissäsi olevia teräsosia ja vuorauksia. Tämä voidaan määritellä hiontatestillä, jonka perusteella voit tehdä asianmukaiset suunnitelmat.

Bond-hiontatestillä määritetään hioutumisindeksi, jota käytetään määritettäessä murskainten, tankomyllyjen ja kuulamyllyjen teräsosien ja vuorausten kulumista. Bond kehitti seuraavat vastaavuudet, jotka perustuvat kulumisasteeseen mitattuna metallin kulumisen nauloina hienonnusprosessissa käytettyä energian kilowattituntia kohden.

Tankomylly märkäjauhatuksessa Tangot lb/kWh = 0,35 (Ai – 0,020)0,2
Vuoraukset lb/kWh = 0,035 (Ai – 0,015)0,3
Kuulamylly märkäjauhatuksessa Kuulat lb/kWh = 0,35 (Ai – 0,015)0,33
Vuoraukset lb/kWh = 0,026 (Ai – 0,015)0,3
Kuulamylly kuivajauhatuksessa Kuulat lb/kWh = 0,05 Ai0,5
Vuoraukset lb/kWh = 0,005 Ai0,5
Murskaimet
(kartio, pihti, tappi)
Vuoraukset lb/kWh = (Ai + 0,22)/11
Telamurskaimet Telan kuori lb/kWh = (0,1 Ai)0,667

Allis-Chalmers* kehitti hiontatestin käyttämällä Bath Iron Works Corp. -yhtiön Pennsylvania Crusher Division -osaston käyttämää menetelmää ja laitteistoa. Laitteistossa on pyörivä rumpu, johon kuivat malminäyteet pannaan, ja rumpua nopeammin pyörivä keskusakseliin asennettu iskusiipi. Siipi tehdään standardista seosteräksestä, joka on karkaistu 500 Brinelliin. Hiontaindeksi määritetään siiven painohäviöstä tavanomaisissa käyttöoloissa.

SGS:n tulokset sijoitetaan vertailuksi AR MacPherson -tietokantaamme, jotta tuloksia voidaan verrata muihin malmeihin.

Syöttönäytteen vaatimukset:
1,6 kg koon miinus 3⁄4” plus 1⁄2” malmia. Tämä saadaan tavallisesti ottamalla 5 kg malmia, joka on murskattu kokoon miinus 3/4” ja seulotaan koolla 1/2”.

SGS:n kokeneiden insinöörien työryhmä tekee hiontatestin yhdessä muiden penkkitestien ja piirisimulaation kanssa. Monien menetelmien soveltamisella saat varman ratkaisun, jonka täsmällisyys on verraton.

* Bond F. C., "Metal Wear in Crushing and Grinding", Allis-Chalmers Publication 07P1701, joulukuu 1963.