Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Röntgenfluoresenssispektroskopia (XRF) on perinteinen menetelmä määrittää keskeiset ja muut alkuaineet sekä tietyt hivenaineet.

XRF on tarkka, täsmällinen ja nopea analyysimenetelmä. Sen avulla voidaan analysoida useita alkuaineita kiinteästä näytteestä, jota ei tarvitse nesteyttää.

Litiummetaboraattifuusio ja pelleteiksi puristaminen ovat kaksi teollisuusstandardin mukaista näytteenvalmistelutekniikkaa röntgenfluoresenssianalyysiä varten. Litiummetaboraattifuusiota käytetään alkuaineille, joiden järjestysluvut ovat alhaisia. Järjestysluvuiltaan suurempia alkuaineita analysoidaan puristetuista pelleteistä. Fuusiomenetelmää käytettäessä näyte sulatetaan yhdessä sulatteen kanssa. Näyte asetetaan lasilevylle, ja sen sisältämät keskeiset alkuaineet analysoidaan. Jos halutaan analysoida hivenaineet tai näytteiden sulfidimineraalipitoisuus on suuri, pelleteiksipuristamistekniikka edellyttää erikoisfuusioita. SGS auttaa valitsemaan näytteille parhaiten soveltuvan menetelmän.

Kun aloitat yhteistyön SGS:n kanssa, saat käyttöösi globaalin asiantuntijaverkostomme sekä ammattilaistasoisia tarkkoja tuloksia.