Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Kansainväliset laboratorioiden laatupalveluohjelmat (LQSi) toimivat riippumattomina laadunvalvontatyökaluina kansainväliselle SGS:n analyysilaboratorioverkostolle ja useiden asiakkaiden laboratorioille.

LQSi antaa käyttöön sertifioituja referenssimateriaaleja (CRM), jotka on valmistettu ja sertifioitu tiukkojen teollisuusstandardien mukaisesti. Meillä on laaja valikoima mineraaleja, joiden kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet tunnetaan tarkasti. CRM-järjestelmämme täyttää tiukat homogeenisyysvaatimukset. Materiaalit tutkitaan referenssilaboratorioissa käyttämällä teollisuusstandardien mukaisia referenssimenetelmiä.

LQSi-refenssimateriaaleja käyttävät

  • laboratoriot tutkijoiden osaamisen varmistamiseksi, laitteiden kalibroinnin tarkistamiseksi tai niiden mitta-alueen saamiseksi selville
  • laboratoriot auditoijat tai käyttäjät laboratorioiden osaamisen varmistamiseksi 
  • mittalaitteiden valmistajat niiden mitta-alueen saamiseksi selville.

Referenssimateriaalien luokkia:

A-tyyppi perustuu PTP-ohjelmaan osallistuvien laboratorioiden keskiarvoon vähennettynä Grubbs- ja Cochran-tekijöillä. Kehittyneempi A-tyypin referenssimateriaali perustuu 10 % pyöristettyyn keskiarvoon.

A-tyyppi perustuu PTP-ohjelmaan osallistuvien tiettyjen laboratorioiden keskiarvoon. Referenssilaboratorioita on kuusi.

C-tyyppi perustuu valittujen referenssilaboratorioiden keskiarvoon, joissa käytetään tiettyä sertifioitua referenssimateriaalia, joka voidaan jäljittää kansalliseen standardoimiselimeen, ja jossa on käytössä vähintään kuusi referenssilaboratoriota.

Energiamineraali-CRM - hiilen sisältämä rikki

LQSi:llä on kolme hiilen sisältämä rikki -CRM-ainetta. Niiden sertifioidut arvot ovat seuraavat:

  • LQCRM027: Rikki: 0,271 ± 0,005 Wt %
  • LQCRM066: Rikki: 0,662 ± 0,015 Wt %
  • LQCRM094: Rikki: 0,935 ± 0,006 Wt %

NIST SRM

LQSi voi saada käyttöönsä mitä NIST SRM -ainetta tahansa ja lähettää sen osana kuukausittaisia PTP-näytteitä.

Energiamineraali-CRM / ensisijainen Hardgroven murskattavuusindeksi (HGI)

LQSi voi toimittaa ensisijaisen HGI:n mukaista CRM-ainetta Pennsylvania State Universitystä.

LQSi voi auttaa osoittamaan laboratorion osaamisen, saamaan selville mittaamiseen liittyvän epätarkkuuden ja määrittämään laboratoriosi sijoittumisen maailmanlaajuisessa osaamishierarkiassa. Anna LQSi-asiantuntijoidemme mukauttaa laadunvalvontaohjelma käyttöönne. Saat sertifioituja referenssimateriaaleja ottamalla yhteyden LQSi:hin.