Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Hiilen petrografia on mikroskooppitekniikka, jolla määritetään hiilen arvo (hiiltymisaste) ja tyyppi (maseraalien määrä ja luokka).

Hiilen ja koksin tuottajat ja käyttäjät luottavat SGS:ään, hiilipetrologian alan johtajaan, tarvitessaan puolueettomia ja maailmanlaajuisesti tunnustettuja hiilipetrografisia analyysejä. Petrografiaa käytetään ensisijaisesti välineenä, jolla arvioidaan bitumisia hiiliä ja hiiliseoksia ja niiden mahdollisuuksia tuottaa masuunikoksia.

Hiilen petrografia tehdään tutkimalla kiillotettuja näytteitä -20-kokoisesta valmistellusta hiilestä. Hiilen arvo määritetään mittaamalla maseraalin vitriniitin heijastaman valon prosentti. Tyyppi määritetään pistelaskumenetelmällä, jolla saadaan eri hiilimaseraalien, fossiloituneiden kasvinjäämien, tilavuusprosentti. Hiilen petrografiaa voidaan käyttää myös hiilen kontaminanttien määrittämiseen ja näytteen hapettuneen hiilen tunnistamiseen.

Digitaalinen kuvantamisjärjestelmä (DIS)

SGS käyttää digitaalista kuvantamisjärjestelmää määrittämään sekoituksen jokaisen hiilen laadun tai vertaamaan muutoksia yksittäisissä hiilissä tai sekoituksissa ajan myötä. Järjestelmä koostuu Zeiss-mikroskoopista ja digitaalikamerasta, tietokoneohjatusta motorisoidusta alustasta ja ohjelmistosta, joka kerää ja analysoi tiedot. DIS kerää yli viisi miljoonaa heijastusarvoa yhdestä hiilestä ja yli yhdeksän miljoonaa usean kerrostuman hiilistä tai hiilisekoituksista luodakseen ainutlaatuisen heijastuskuvan jokaisesta näytteestä. Osoittimet voidaan asettaa eristämään sekoituksen eriarvoiset hiilet ja määrittämään niiden prosenttiosuudet.

Koksin ja sivutuotteiden petrografia

SGS tarjoaa hiilen piktografiapalveluja kunkin hiilisekoituksen sisältämän arvon prosentin määrittämiseen, laatuongelmien ratkaisemiseen ja koksituotannon valmiiseen tuotteeseen vaikuttamisen arviointiin. Lisäksi voimme arvioida sivutuotteiden kinoliinin (QI) liukenemattomat jäämät hiilen tervalaadun määrittämiseksi.

Yhteenveto

Selvä näkemys hiilisekoituksen omainuuksista on välttämätön arvioitaessa, miten koksaus vaikuttaa lopputuotteeseen. SGS tuottaa kattavan valikoiman hiilen, koksin ja sivutuotteiden petrografisia palveluita tunnustettujen kansainvälisten standardien mukaan. Kokeneet teknikkomme tarjoavat asiantuntevaa hiilen tai hiilisekoitusten arvon ja tyypin määritystä sekä täydellistä koksin ja sivutuotteiden analysointia. Hyödynnä SGS:n teknisen hiilipetrologian ja digitaalikuvantamisen osaamisen syvyyttä ja laajuutta, joiden avulla yritys saa kasvuunsa tarvittavan kilpailuedun.