Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Palveluvalikoimamme avulla voit testata tuotteidesi radioaktiivisuuden ja pienentää ympäristön ja ravintoketjun radioaktiivisen saastumisen riskiä. Ota yhteyttä valtuutettuun laboratorioomme jo tänään.

Luonnollisen ja keinotekoisen radioaktiivisuuden määrää ympäristössä on syytä tarkkailla ihmisen ja ekosysteemien terveyden turvaamiseksi. Lain mukaan elintarvikkeiden ja ympäristön radioaktiivisuuden mittauksia on valvottava.

Jotta yrityksesi tuotteet pääsisivät markkinoille mahdollisimman nopeasti, niiden radioaktiivisuuden tason on pysyttävä lain määräämissä puitteissa. Joissain tapauksissa tarvitaan todistuksia osoittamaan, että tuotteet on testattu. Akkreditoidut laboratorioidemme voivat auttaa yrityksesi tuotteiden radioaktiivisuuden mittaamisessa ja tarjota turvallisia ratkaisuja radioaktiivisen jätteen hallintaan.

Esimerkkejä tuotteista, joita voimme testata:

  • Elintarvikkeet: murot, kasvikset, maitotuotteet, juomavesi, kastikkeet
  • Kosmetiikkatuotteet
  • Kemikaalit
  • Ympäristönäytteet: ilma, maaperä, sedimentti, hiekka, kasvit, eläimet ja eliöt, meri- ja järvivesi
  • Sairaaloiden ja teollisuuden jätevedet
  • Kaatopaikat: tarkistamme, että jätteiden radioaktiivisuus ei ylitä kaatopaikalle määrättyjä raja-arvoja
  • Ekosysteemien seuranta: jos ekosysteemiä epäillään saastuneeksi tai ympäristön tilaa on seurattava, selvitämme ekosysteemin tilan
  • Ydinvoimalat: asiantuntijamme tutkivat vanhat, remontoitavat ydinvoimalat
  • Orgaanisen alkuperän selvitys: jos tuotteesi on valmistettu luonnontuotteista, voimme selvittää sen orgaanisen alkuperän radiohiilipitoisuuden avulla

Multilab-laboratoriossamme käytetään ainoastaan viimeisimpiä tekniikoita: gammaspektrometrejä, kaasuvirtauksen verrannollisuusmittareja alfa- ja betamittaukseen sekä nestetuikelaskureita. Menetelmämme ovat nopeita ja edullisia. Niiden avulla pystymme erottamaan luonnollisen radioaktiivisen säteilyn luotettavasti keinotekoisesta säteilystä ja antamaan tilanteen vaatimat korjaustoimenpide- ja varastointiohjeet.

Tutkimuksen päätteeksi yrityksesi saa todistuksen radioaktiivisuusanalyysista, joilla voit osoittaa, että tuotteesi täyttävät tarvittavat vaatimukset. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja selvitä tuotteidesi radioaktiivisuuden taso.