Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Toimipaikan historiallinen tutkimus on ensimmäinen vaihe, kun kerätään tietoa hankkeen hyvää ja kustannustehokasta toteutusta varten. Ota yhteyttä SGS:n asiantuntijoihin jo tänään, niin pääset aloittamaan tutkintaprosessin.

Ennen tutkimuksen ensimmäistä vaihetta selvitetään toimipaikan historia. Tämä on ensiarvoisen tärkeää maaperän tai pohjaveden saastumistutkimuksen onnistumisen kannalta. Historiallinen tutkimus vähentää huomattavasti riskiä, että tutkimus jää puutteelliseksi.

Useimpiin historiallisiin tutkimuksiin kuuluu dokumentaatio kaikista olemassa olevista toimipaikkaa koskevista asiakirjoista ja suunnitelmista. Kuitenkin hylättyjen alueiden, käyttämättömien teollisten kohteiden tai jopa joidenkin uusien toimipaikkojen kohdalla tiedot ovat usein puutteellisia ja riittämättömiä. Siksi historialliseen tutkimukseemme kuuluu ylimääräinen haastatteluvaihe.

Tutkimalla saatavana olevia tietoja saamme kuvan toimipaikan historiasta ja voimme tuoda esiin erilaisia toimintoja, joihin toimipaikkaa on käytetty. Siten voimme tulevaisuudessa keskittyä alueisiin, jotka ovat tärkeimpiä riskinarvioinnin kannalta.

Dokumentaatiovaiheen lähteitä:

  • Hallinnolliset arkistot: maa- ja kiinteistörekisterit, vanhat toiminta- tai ympäristölisenssit, mahdolliset poliisiraportit tai vanhat maa-alueen käyttösuunnitelmat
  • Kartta-arkistot: topografia, geologia, pedologia, hydrogeologia, luonnollinen ympäristö, vanhat ilma- tai satelliittikuvat
  • Toiminta-arkistot: vanhat teollisuussuunnitelmat, vanhat maankäyttösuunnitelmat ja maanalaisten välineiden verkosto

Haastatteluvaiheessa pyritään kokoamaan mahdollisimman paljon yksityiskohtaista tietoa toimipaikan aiemmasta käytöstä tietäviltä henkilöiltä. Tapaamme aiempien yritysten työntekijöitä, ympäristöasiantuntijoita ja toiminnanjohtajia, sekä laitoksessa käytettyjen ulkoisten palveluiden edustajia.

Lopputulosten perusteella tarjoamme ainutlaatuisen ratkaisun jokaisessa kohteessa, johon olemme tehneet historiallisen tutkimuksen. Hyödyt siis dokumentointi- ja kenttätutkimuksesta. Saat käyttöösi soveltuvan ja kattavan interventiostrategian, jonka avulla voit välttää sen, että tulevaisuudessa toimipaikasta löytyy odottamatta saastuneita alueita. Näin vähennät myös tulevia kustannuksia.

Ota yhteyttä työryhmäämme jo tänään, niin voimme aloittaa toimipaikkasi historiallisen tutkimuksen.