Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Maaperän ja maa-aineksen asbesti voi olla merkittävä vaara alueen maanrakentajille ja loppukäyttäjille.

Asbestikuituja voi esiintyä luonnostaan tai niitä voi esiintyä epäpuhtauksina louhituissa materiaaleissa.

Asbestin testaaminen maa-aineksissa

SGS voi testata muun muassa maa-aines-, maaperä-, kallio- ja painolastinäytteitä selvittääkseen asbestin määrän ja laadun. Laboratoriomme voivat myös auttaa sinua noudattamaan paikallisia määräyksiä, jotka koskevat asbestipitoisuuksia.

Paikallisesti hyväksyttyjen analyysimenetelmien avulla testaamme näytteitä asbestikuitutyyppien tunnistamiseksi ja luokittelemiseksi mikroskopialla – esimerkiksi erittäin herkällä SEM-elektronimikroskoopilla, TEM-läpäisyelektronimikroskoopilla tai PLM- valomikroskoopilla. Näytteet tuottavat yleensä tuloksia 3-5 päivässä.

  • Polarisoitu valoanalyysi – materiaalinäyte levitetään tutkittavaksi matalatehoisella mikroskoopilla kuitujen toteamiseksi. Yksittäiset kuidut asetetaan lasille Cargille-nesteessä, joka korostaa eri nopeuksilla ja eri kulmista taittuvan valon synnyttämää optista vaikutelmaa – PLM-valomikroskooppi (menetelmät HSG248, EPA/600/R-93/116, NIOSH9002 ja/tai OSHA ID-181)
  • SEM-elektronimikroskooppi - kun muut tutkimusmenetelmät eivät pysty antamaan varmaa vastausta näytteen koostumuksesta, SEM analysoi materiaalin sisältämät ainekset. Tämä paljastaa uusia tutkimusväyliä, kun asbestin tyypistä ja määrästä tarvitaan kiistaton näyttö
  • TEM-elektronimikroskooppi – vaihtoehtoinen menetelmä SEM:lle

Miksi valita SGS?

ISO 17025 -akkreditoidut laboratoriomme ympäri maailmaa tarjoavat tarkkoja ja kustannustehokkaita asbestitestauksia maaperän näytteille. Autamme sidosryhmiä noudattamaan paikallisia standardeja ja määräyksiä.

Korkeasti koulutetut asiantuntijamme työskentelevät kaikenkokoisten projektien parissa, mukaan lukien laajat ja monimutkaiset kansainväliset projektit. He ymmärtävät paikallista ympäristöä ja puhuvat paikallista kieltä, mikä tarkoittaa, että kun teet yhteistyötä SGS:n kanssa, sinulla on käytössäsi sekä maailmanlaajuinen osaaminen että paikallistuntemus.

Jos haluat lisätietoja asbestin testaamisesta maaperässä, ota yhteyttä paikalliseen SGS:n toimistoon.

Ota yhteyttä