Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Yhdysvaltojen kuluttajatuotteita koskeva turvallisuuden parantamisohjelma 2008 (Consumer Product Safety Improvement Act 2008) CPSIA toi markkinoille roppakaupalla valmistajia, maahantuojia ja tukkukauppiaita koskevia kuluttajatuotteisiin liittyviä säännönmuutoksia.

Tiettyjen USA:ssa myynnissä olevien tuotteiden mukana täytyy nyt olla yleinen vaatimustenmukaisuussertifikaatti, joka todistaa, että testit ovat osoittaneet tuotteiden täyttävän soveltuvat turvallisuussäännöt. Mutta vielä tiukemat säännöt koskevat useita lastentuotteita, esimerkiksi:

  • pakollinen kolmannen osapuolen testaus ja akkreditoidun laboratorion tekemä sertifiointi
  • lyijyn käyttöä koskevat rajoitukset substraateissa  
  • maalien ja päällysteiden pienemmät lyijytasot
  • tiettyjen ftalaattien alhaisemmat kieltorajat
  • pakollinen leluturvallisuusstandardi (ASTM F963)

Jos nämä huipputason määräykset tuntuvat olevan yksinkertaisia, niin niissä kuitenkin piilee syvemmällä olevia säännöstelyongelmia. SGS:n CPSIA-palveluiden tarkoituksena on ohjata sinua sen sokkelon läpi, niin että liiketoimintasi on selvillä standardeista, jotka sen täytyy täyttää, ja siitä, miten se tehdään. Vastuu yleisten vaatimustenmukaisuussertifikaattien luomisesta lankeaa yksittäisille maahantuojille ja valmistajille, eivätkä palvelumme ole koskaan olleet niin elintärkeitä kuin heille, joiden osaksi suuret rahalliset rangaistukset koituvat, jos heidän tuotteensa eivät osoittaudu vaatimustenmukaisiksi. Samalla tavoin on välttämätöntä, että testit lastentuotteiden sertifioimiseksi tehdään mahdollisimman virheettömästi ja kitkattomasti niin, että saat tuotteesi markkinoille mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti.

Koska CPSIA-määräykset ulottuvat niin laajalle, voimme luoda asiakkaan tarpeisiin ja tarvittaviin turvallisuussääntöihin perustuvan räätälöidyn ohjelman jokaiselle asiakkaalle.

SGS:n palvelut ovat kaksitahoisia:

  • konsultointiohjelmat, joiden avulla luodaan CPSIA-strategia tuettuna CPSIA-testauspalveluilla, jos tuotteet täytyy testata  
  • koulutuspaketit varmistamaan, että koko henkilökunta, urakoitsijat ja toimitusketjun toimittajat ovat tietoisia CPSIA-vaatimustenmukaisuutta koskevista parhaista käytänteistä

SGS on kansainvälisesti tunnettu erinomaisuudestaan auttaessaan asiakkaitaan täyttämään viranomaisten standardit, ja SGS:n pitäisi olla ensimmäinen valintasi, jos haluat myydä tuotteitasi Yhdysvaltojen markkinoille.