Koneturvallisuus

Koneita koskevat monet turvallisuusvaatimukset, jotka tulee täyttää ennen koneen käyttöönottoa tai markkinoille saattamista.

Vaatimuksia tulee tuoteturvallisuusdirektiiveistä ja kansallisista laeista sekä standardeista. Euroopan unionin alueella CE-merkintä kertoo vaatimustenmukaisuudesta.

Maailman johtavana testaus, tarkastus- ja sertifiointialan yrityksenä tarjoamme ylivertaiset asiantuntijapalvelut EU-määräyksiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi toimimme lähes kaikkien EU-tuoteturvallisuusdirektiivien mukaisena ilmoitettuna laitoksena, minkä ansiosta olemme monien luotettavia CE-merkintäpalveluita tarvitsevien asiakkaidemme ensisijainen valinta kaikkialla maailmassa.

Laajan osaamisemme ja asiantuntemuksemme ansiosta tarjoamme paljon enemmän kuin pelkkiä sertifiointipalveluja. Meiltä saat myös laajat tuki- ja neuvontapalvelut, jotka takaavat tuotteesi onnistuneen CE-merkintäprosessin ja laajentavat yrityksesi asiantuntemusta.

Koneiden valmistajille

Uusien koneiden valmistajan, maahantuojan tai valtuutetun edustajan tulee varmistaa ja todistaa koneen vaatimustenmukaisuus.

Palvelumme

Palveluidemme avulla voit selvittää valmistamaasi konetta koskevat direktiivit ja standardit, tarvittaessa ja parhaimmillaan jo konseptivaiheessa. Toimimme lähes kaikkien EU-tuoteturvallisuusdirektiivien mukaisena ilmoitettuna laitoksena. Mikäli toimitusmaa on Euroopan ulkopuolella, voimme selvittää kohdemaasi vaatimuksia suunnittelun tueksi. Maailman johtavana testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan yrityksenä tarjoamme käyttöösi yli 1 000 toimipaikan ja laboratorion verkoston kaikkialla maailmassa.

Vaatimustenmukaisuuden arviointi

Autamme riskien arvioinnissa läpi koneen koko suunnitteluprosessin. Arviointipalvelullamme teemme koneellesi vaatimustenmukaisuuden arvioinnin ja raportoimme havainnoista. Arviointi ja tarkastus voidaan tehdä myös valmistetulle koneelle tai konelinjalle ennen käyttöönottoa ja luovutusta asennuspaikalla.

Vaatimustenmukaisuuden arviointi kattaa seuraavat osa-alueet:

 • CE-merkintäprosessiin liittyvä neuvonta
 • vaatimustenmukaisuuden arviointi
 • suunnittelun varmennustestaus
 • tyyppihyväksyntä
 • järjestelmien tarkistus ja hyväksyntä
 • tiedostojen ja asiakirjojen arviointi
 • CE-tarkastukset ja sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) testaus
 • koulutus
 • riskianalyysit ja -arviot
 • käyttöohjeiden arviointi
 • tulkinnanvaraisten ongelmien tunnistaminen
 • EU-vaatimustenmukaisuuden myöntäminen
 • tarkastustodistusten laatiminen

Koulutus

Tarjoamme koulutuksia koneturvallisuudesta, kuten suojauskonsepteista ja turvallistamisen perusperiaatteista, toiminnallisesta turvallisuudesta, sähköturvallisuudesta ja niin edelleen.

Voimme myös räätälöidä koulutuksia sinun yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Koneiden käyttäjille

Riippumattomat vaatimustenmukaisuuden arvioinnit käytössä oleville koneille, koneiden modernisoinnille ja uusien koneiden investointiprojekteihin.

Autamme koneisiin liittyvien riskien tunnistamisessa ja arvioinnissa.

Koneiden omistaja vastaa työntekijöidensä käyttämien koneiden ja konelinjojen turvallisuudesta. Palveluidemme avulla voit arvioida käytössä olevien koneidesi turvallisuustason ja saat raportin havaituista puutteista. Autamme koneiden riskien tunnistamisessa ja riskien arvioinnissa.

Modernisointien yhteydessä voimme tehdä turva-arviointeja ennen ja jälkeen muutostyön raportoiden havainnoista. Kolmannen osapuolen tarkastuksella voit olla varma, että turvallisuuteen liittyvät seikat tulevat huomioitua kattavasti.

Koneinvestoinnin aikana tarjoamme riippumatonta kolmannen osapuolen vaatimustenmukaisuuden arviointia aina tarjousvaiheesta koneen luovutushetkeen saakka. Olitpa ostamassa koneen modernisointia,  uutta konetta tai kokonaista tehdasta konelinjoineen. Voit olla varma että investointisi on välittömästi vaatimusten mukainen ja turvallinen tuotantoon.

Autamme selvittämään kohdemaan vaatimuksia myös EU:n ulkopuolisissa kohteissa, riippuen koneen tai tehtaan tulevasta sijainnista. Maailman johtavana testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan yrityksenä tarjoamme käyttöösi yli 1 000 toimipaikan ja laboratorion verkoston kaikkialla maailmassa.

Ota yhteyttä

Jos haluat lisätietoja toiminnallisen turvallisuuden palveluistamme, ota yhteyttä asiantuntijaamme: 

Esa Laine

Koneturvallisuuden asiantuntija

Ladattava aineisto

Koneturvallisuuspalvelut

Tutustu koneturvallisuuspalveluihimme

Lataa esite