Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n standardoidut merkintäkokeet – mukaan lukien idätys- ja tetrasoliumkokeet (TZ) – varmistavat, että tuotemerkintäsi ovat kaikkien kansallisten ja kansainvälisten säädösten ja standardien mukaiset. Tämä vähentää terveysriskejä ja auttaa vahvistamaan yrityksesi mainetta.

Laboratorioverkostomme tarjoaa käyttöösi maailmanlaajuisen toimijan resurssit ja asiantuntemuksen paikallisella tasolla. Pystymme suorittamaan useita erilaisia testejä erilaisille siementyypeille. Standardoituja testejämme:

Mekaanisen puhtauden testaus

Tämä testi mukautetaan tutkittavan viljelykasvin mukaisesti. Testi sisältää kuitenkin aina siemenien käsittelyn, millä varmistetaan, että tutkittavassa näytteessä on mahdollisimman vähän epäpuhtauksia. Raportoimme roskien, rikkakasvien ja haitallisten rikkakasvien siemenien sekä muiden viljelykasvien siemenien määrän. Tuloksien avulla voidaan parantaa siemenien laatua ja maksimoida laatu.

Haitalliset rikkaruohot ja siementutkimukset

Tämä testi mukautetaan tutkittavan viljelykasvin mukaisesti. Epäpuhtauksien määrä minimoidaan siemenien käsittelyllä. Se auttaa parantamaan siemenien laatua ja maksimoimaan arvon.

Idätyskoe

Idätyskoeohjelmamme suoritetaan alan standardien mukaisesti, mukaan lukien virallisten siemenanalysoijien järjestön (Association of Official Seed Analysts, AOSA) ohjeet.

Lisäksi useissa idätyskokeissamme arvioidaan kylvötaimet kansainvälisen siementestausjärjestön (International Seed Testing Association, ISTA) sääntöjen sekä sen oranssin ja sinisen sertifioinnin mukaisesti. (Nämä sertifioinnit liittyvät tuojamaan/-yrityksen vaatimuksiin.) Lisäksi käytämme kanadalaista idätysmenetelmää.

Itävyyden testaus hiekkakerroksessa

Täydennämme idätyskokeita hiekkatesteillä. Näitä testejä suoritetaan muun muassa maissin, soijapapujen, vihanneksien, kuivapapujen, riisin, rypsin ja puuvillan siemenille. Testauksessa hyödynnetään hiekan erityisominaisuuksia, joita ovat muun muassa:

 • estää sienikasvustojen kehittymistä
 • takaa veden tasaisen imeytymisen
 • helpottaa vaurioituneiden kylvötaimien juurien kasvua
 • simuloi kylvöalustan olosuhteita puuvillansiemeniä tutkittaessa.

TZ-testi

Tällä testillä voidaan selvittää siemenien elinkelpoisuus erittäin nopeasti – useimmiten alle kahdessä päivässä. Testi perustuu siemenen solutason toimintaan.

Laboratorioissamme leikatut tai kokonaiset siemennäytteet asetetaan värittömään TZ-liuokseen. Lyhyen ajan jälkeen näytteet tutkitaan. Etsimme merkkejä respiratorisesta toiminnasta, mikä näkyy tahrakuvioina. Elinkelpoisimmat siemenet muuttuvat tummanpunaisiksi, kun taas heikompi elinkelpoisuus voidaan todeta vaaleanpunaisesta värisävystä.

Ei-toivottujen heinänsiemenien (Undesirable Grass Seed, UGS) etsintä

Ymmärrämme tarkkojen puhtaus- ja elinkelpoisuustestien arvon vaikeasti testattavien heinäkasvien tutkimuksessa. Olemme keskittyneet seuraavien heinä- ja palkokasvien testaukseen:

 • sinimailanen
 • kattara
 • puna-apila
 • rairuoho
 • valkomesikkä
 • ruokonata
 • vehnäkasvit
 • valkoapila.

Lisäksi tutkimme villiruohoja ja ruohokasveja, joita ovat muun muassa preeriahuhtaheinä, isovarrasheinä, päivänhatut, gammaheinä, juuttihamppu, villit palkokasvit, lännenhirssi ja villikukat.

Ota yhteyttä SGS:ään, niin kerromme, kuinka pakkausmerkintöjä varten tehtävät standardoidut testimme voivat auttaa varmistamaan, että olet noudattanut määräyksiä, sekä vahvistamaan yrityksesi mainetta.