Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n elintarvikemikrobien pikatestaus varmistaa että elintarvikkeissa ei ole patogeenejä - nopeammin.

Jos patogeenejä sisältävä elintarvike päätyy kuluttajalle saakka, seurauksena voi olla sairastuminen tai jopa kuolema. Elintarvikeketjuun päässeet kontaminoituneet tuotteet saattavat aiheuttaa brändille ja valmistajalle korjaamatonta tuhoa, vaikka ne havaittaisiin ennen kuin vahinkoa ehtii aiheutua. Hyvällä onnella selviydytään tuotteen takaisinvedosta ja tuhoamisesta aiheutuvilla kustannuksilla, jotka nekin voivat käydä kalliiksi.

Elintarvikemikrobien pikatestaus tuottaa tuloksia nopeammin kuin perinteiset menetelmät. Tulokset saadaan yleensä 2–3 päivässä. Testaamisen avulla saadaan selville sisältääkö tuote patogeenejä. Näin yritykset voivat varmistaa, että saastuneet tuotteet eivät pääse toimitusketjuun.

Elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi testaamme raaka-aineita ja lopputuotteita käyttämällä mikrobiologisia tunnistustekniikoita, kuten:

  • polymeraasiketjureaktio (PCR)
  • VIDAS® automaattinen elintarvikkeiden patogeenien tunnistus

Testaamme mm. seuraavat patogeenit:

  • Salmonella spp.
  • Salmonella enteriditis
  • Listeria monosytogeenit
  • Listeria spp.
  • E. coli O157:H7
  • Non-O157 STEC
  • Campylobacter spp.
  • Campylobacter jejuni
  • Cronobacter spp.
  • Shigella spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Vibrio parahaemolyticus
  • Bacillus cereus
  • Yersinia enterocolitica
  • Clostridium perfringens

Menestyminen edellyttää luotettavan testaamiskumppanin valitsemista. Tehokkaan ja tarkan mikrobiologisen testaamisen epäonnistuminen saattaa aiheuttaa yhtä vakavia seurauksia kuin kontaminoituneiden tuotteiden pääsy jakeluun. Väärä hälytys voi aiheuttaa täysin hyväksyttävien tuotteiden tuhoamisen tai takaisinvedon.

Miksi kannattaa valita SGS?

Asiantuntijamme maailmanlaajuisessa elintarvikelaboratorioiden verkostossa toimivat johdonmukaisesti, noudattaen samoja standardeja kaikkialla maailmassa.

Elintarvikkeiden pikatestauksen avulla mikrobiologiset ongelmat voidaan havaita nopeasti, ja estää näin sekä maineenmenetys että ihmisten terveyden vahingoittuminen. Ota yhteys paikalliseen SGS:n toimipisteeseen, niin kerromme lisää.