Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n elintarvikehygienian testauspalvelut: laaja valikoima elintarviketurvallisuus- ja saniteettitestejä, joiden avulla varmistetaan hygieniamääräysten noudattaminen.

Oman brändin ja kuluttajien suojeleminen kontaminaatioilta on elinehto ruokapalveluntarjoajille ja elintarviketeollisuudelle. Epäpuhtaudet, allergeenit ja mikro-organismit leviävät helposti, mutta kontaminaatioriskiä voidaan vähentää oikeiden käsittelymenetelmien ja tehokkaan testaamisen avulla.

Näytteitä (vanupuikolla) otetaan asiakastasolla esimerkiksi ravintoloissa, hotelleissa, sairaaloissa ja valmistustiloissa. Ne lähetetään ISO 17025 -akkredoituihin laboratorioihimme mikro-organismien ja allergeenien testausta varten. Käytämme sekä perinteisiä että pikamenetelmiä mikro-organismien ja allergeenien testaamiseen.

Indikaattorilajit

Kustannusten ja toimitusaikojen hallinta on tärkeää. Viivästymiset voivat altistaa henkilöstön ja kuluttajat kohtuuttomalle riskille. Indikaattorilajien testaaminen on älykäs tapa arvioida hygieniatasoa ja olosuhteita siten, että kontaminaatio-ongelmista saadaan varoitus ajoissa ja diagnostisen testaamisen tarvetta voidaan korostaa. Yleisesti testattavia indikaattoreita:

  • Aerobinen kokonaismäärä
  • Hiivat ja homeet
  • Sulfiittia pelkistävät klostridit
  • Fekaaliset koliformit
  • Enterobakteerit
  • Enterococcus spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Escherichia coli

Ympäristöpatogeenien seuranta:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp.

Viranomaisvaatimukset

Elintarviketurvallisuuden ja hygieniatason testaaminen vaihtelee toimintamaassa voimassa olevien elintarviketurvallisuusmääräysten ja tuotteen mukaan. Asiantuntijamme voivat kertoa tarvittavista testausmääräyksistä ja vaatimuksista.

Tehokas testaaminen auttaa estämään kontaminoituneiden tuotteiden pääsemisen kuluttajien ulottuville ja vähentämään tuotteiden tarpeettoman tuhoamisen vaaraa väärien hälytysten vuoksi. Jos testausohjelman suunnittelu ja täytäntöönpano on tehty puutteellisesti, voi kontaminoitua tuotetta päästä toimitusketjuun.

Ota yhteys lähimpään SGS:n toimistoon, jotta saat käyttöösi maailmanlaajuisen ISO 17025 -akkreditoitujen elintarviketestauslaboratorioidemme verkoston.