Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n mykotoksiinianalyysien avulla voidaan varmistaa, että yrityksesi tuotteet noudattavat ihmisten ja eläinten terveyttä koskevia tiukkoja kansainvälisiä määräyksiä.

Mykotoksiinit ovat myrkyllisiä metabolitteja, joita tuottavat useat erilaiset elintarvike- ja rehutuotteissa olevat sienet. Nämä aineet ovat usein näkymättömiä ja mauttomia, ja ne pysyvät kemiallisesti vakaina korkeissa lämpötiloissa sekä pitkänkin varastoinnin aikana. Koska eräät mykotoksiinit ovat erittäin myrkyllisiä, niillä voi olla haitallisia terveysvaikutuksia. Sen vuoksi tuotteidenne luotettava testaaminen on tärkeää.

Elintarvikkeiden ja rehutuotteiden mykotoksiinianalyysit voidaan suorittaa huippuvarustelluissa laboratorioissamme. Näin voidaan varmistaa, että tuotteenne ovat annettujen terveys- ja turvallisuusmääräyksien mukaisia. Testaamme mykotoksiinien esiintyvyyden ja pitoisuuden joko entsyymivälitteisellä immunosorbenttimäärityksellä (ELISA) tai nestekromatografiamenetelmällä. 

Mykotoksiineja esiintyy tavallisimmin seuraavissa tuotteissa:

  • kuivatut hedelmät
  • hedelmä- ja vihannesmehut
  • kahvi
  • jyvät
  • viljatuotteet
  • pähkinät
  • mausteet
  • öljykasvien siemenet
  • öljyt ja tärkkelykset.

Varmistamalla, että tuotteistanne löydetyt mykotoksiinipitoisuudet eivät ylitä turvallisia raja-arvoja, voidaan välttyä kontaminaatiotapauksien aiheuttamilta taloudellisilta tappioilta sekä taata, että tuotteenne ovat elintarviketurvallisuutta koskevien määräyksien mukaisia. Mahdollisia tappioita voivat olla sadon tai karjan menetykset, tuotantoeläimien tuottavuuden heikentyminen, korvausvaatimukset sekä kontaminaatiotapauksien kansalliselle ja kansainväliselle kaupankäynnille aiheuttamat seuraukset.

Ota yhteyttä SGS:ään, niin kerromme, miten organisaationne voi hyötyä mykotoksiinien testauspalveluistamme.