Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Elintarvikkeen kemiallinen sormenjälki – varmista elintarvikkeiden alkuperä ja aitous isotooppianalyysilla.

Elintarvikepetokset yleistyvät kaikissa elintarvikkeiden ja juomien toimitusketjun vaiheissa. Asiakkaat kiinnittävät enemmän huomiota ostamiensa elintarvikkeiden turvallisuuteen, laatuun ja alkuperään. Siksi yritysten täytyy varmistaa, että pakkausmerkinnöissä näkyvät tiedot pitävät paikkansa. Elintarvikkeen kemiallisen sormenjäljen määrittely perustuu isotooppianalysointiin, jonka avulla varmistetaan ainesosien aitous. Se voi auttaa yritystäsi suojaamaan mainettaan ja pitämään asiakkaat uskollisina.

Elintarvikepetokset yleistyvät

Elintarvikepetoksissa käytetään useita menetelmiä taloudellisen voiton saavuttamiseksi. Niitä ovat pakkausmerkintöjen väärentäminen, puutteellinen tai vääristelty dokumentointi, hyväksymättömien prosessien käyttäminen sekä ainesosien vaihtaminen toisiin, laimentaminen tai lisääminen siitä ilmoittamatta. Kotimaisilta toimittajilta tai tietyiltä maantieteellisiltä alueilta peräisin olevat ainesosat ovat usein kalliita. Siksi väärentäjät saattavat käyttää halvemmilta alueilta peräisin olevia tai keinotekoisia ainesosia. Yleisimmin väärennettyjä elintarvikkeita ovat oliiviöljy, maito, hunaja, appelsiinimehu, kala, kahvi, yrtit ja mausteet.

Miksi kannattaa valita elintarvikkeen kemiallisen sormenjäljen määrittely SGS:ltä ?

Elintarvikkeen kemiallista sormenjälkeä tutkitaessa tunnistetaan ainesosan isotooppisormenjälki IRMS-spektrometrian avulla (Isotope Ratio Mass Spectrometry). Tämä sormenjälki koostuu jopa viiden keskeisen alkuaineen suhteesta: hiilen, typen, hapen, vedyn ja rikin. Raaka-aine, tuotantoprosessi ja alkuperäalueen ympäristöolosuhteet vaikuttavat tähän suhteeseen. Siksi jokaisen ainesosan suhde on yksilöllinen. Sen avulla voidaan selvittää, missä kyseinen ainesosa on valmistettu ja miten sitä on käsitelty.

Elintarvikkeen kemiallista sormenjälkeä voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

  • Ainesosan maantieteellisen alkuperän varmistaminen
  • Pakkausmerkinnöissä luonnollisiksi ilmoitettujen ainesosien aitouden varmistaminen
  • Sokerin kaltaisten pakkausmerkinnöissä ilmoittamattomien ainesosien tunnistaminen
  • Keinotekoisten lannoitteiden tunnistaminen luomutuotteista

Se auttaa

  • estämään elintarvikepetokset
  • vähentämään riskejä
  • pitämään toimitusketjun hallinnassa
  • parantamaan mainetta
  • pitämään asiakkaat tyytyväisinä.

Ylivoimainen kokemus elintarvikkeiden testaamisesta

Olemme maailman johtava tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys. Tarjoamme käyttöösi maailmanlaajuisen elintarviketutkijoiden ja laboratorioiden verkoston, jotta elintarvikkeittesi turvallisuus, laatu ja kestävän kehityksen mukaisuus varmistetaan. Voimme auttaa sinua varmistamaan, että yrityksesi täyttää säädökset ja kuluttajien vaatimukset.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää