Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Gluteenittoman tuotteen merkki ja sertifiointi – itsenäinen auditointi gluteenittomille tuotteille AOECS:n standardin pohjalta

AOECS (Association of European Coeliac Societies) on voittoa tuottamaton kattojärjestö 35 kansalliselle keliakiajärjestölle Euroopassa. Gluteenittoman tuotteen merkki on kuluttajille merkki turvallisuudesta. Se lisensoidaan yrityksille, jotka täyttävät AOECS-standardissa esitettävät vaatimukset gluteenittomille elintarvikkeille. Eri puolilla maailmaa toimivat keliakiajärjestöt puhuvat sen puolesta. Se tunnetaan kaikkialla maailmassa.

AOECS:n jäsen Coeliac UK tarjoaa gluteenittoman tuotteen merkin käyttöön oikeuttavaa sertifiointia elintarvikkeiden ja juomien valmistajille sekä jälleenmyyjille Iso-Britanniassa, Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.

Tietoja sertifioinnista

 • On olemassa kolmenlaisia lisenssejä riippuen siitä toimiiko elintarvikeyritys Iso-Britanniassa, Euroopassa vai globaalisti.
 • Gluteenittoman tuotteen merkillä varustetuissa tuotteissa ja niiden aineosissa saa olla enintään 20 mg/kg (ppm) gluteenia. Vain useista aineosista koostuvat tai hedelmävälipalatankojen kaltaiset prosessoidut tuotteet voidaan sertifioida. Yhdestä aineosasta koostuvia tai tuoreiden hedelmien kaltaisia prosessoimattomia tuotteita ei voi sertifioida.
 • AOECS-sertifioitujen tuotteiden valmistustilat täytyy auditoida vuosittain ja niiden valmistamat tuotteet täytyy testata vuosittain akkreditoidussa laboratoriossa.
 • Sertifiointiin voidaan lisätä tuotteita vuoden mittaan ilman lisäveloitusta.
 • Vuosittainen lisenssimaksu vaihtelee sertifioinnin kattamien tuotteiden liikevaihdon ja viennin mukaan.
 • AOECS-auditoinnit voidaan tehdä itsenäisesti tai osana elintarviketurvallisuuden auditointia mukaan lukien mikä tahansa GFSI-auditointistandardeista.

Sertifioinnin edellyttämät vaiheet

 1. Tunnista tarvittavan lisenssin ja sertifioinnin tyyppi (EU, globaali vai Iso-Britannia) ja täytä hakemus. Hakemuslomakkeen täyttäminen on maksutonta. Coeliac UK tekee laskelman vuosittaisista sertifiointi-/lisenssikustannuksista.
 2. Tee itsearviointi tai puuteanalyysi tuotantolaitoksen valmistelemiseksi paikan päällä tehtävää auditointia varten.
 3. Varaa auditointi SGS:ltä.
 4. Kun auditointi on hyväksytty, SGS myöntää AOECS-standardin vaatimustenmukaisuuteen perustuvan sertifioinnin.
 5. Kun liität sertifikaatin lisenssihakemukseen, saat oikeuden käyttää gluteenittoman tuotteen merkkiä.
 6. Säilytä oikeus sertifiointiin suunnittelemalla tuotantolaitoksen vuosittaiset auditoinnit ja testauttamalla tuotteet.

Lue lisää Coeliac UK:n kautta saatavasta oikeudesta käyttää gluteenittoman tuotteen merkkiä.

Miten SGS voi auttaa?

Tarjoamme ratkaisuja, jotka auttavat täyttämään gluteenittoman tuotteen merkin edellyttämän sertifioinnin vaatimukset.

 • Itsearviointi: Annamme käyttöön yhteistyössä Coeliac UK:n kanssa laaditun itsearviointilomakkeen. Sen avulla voit arvioida valmiuksiasi paikan päällä tehtävään auditointiin.
 • Puuteanalyysi: Pätevä SGS:n auditoija tarkastaa yrityksenne nykyisen gluteeninhallintajärjestelmän ja vertaa sitä AOECS-standardin vaatimuksiin.
 • Sertifiointi: Auditoimme ja sertifioimme AOECS-standardin pohjalta käyttämällä virallista tarkastusluetteloa, jonka asiantuntijamme ovat laatineet yhteistyössä Coeliac UK:n kanssa.
 • Testaaminen: Testaamme elintarvikkeiden gluteenipitoisuuden käyttämällä joko Polymerase Chain Reaction (PCR)- tai Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA) -menetelmää. Niiden avulla havaitaan vähäisetkin gluteenipitoisuudet.
 • Koulutus: Tarjoamme koulutusta AOECS-standardin vaatimusten täyttämiseksi, gluteeniriskien hallitsemiseksi ja riskienhallintajärjestelmän implementoimiseksi tehokkaasti.

Ota yhteys meihin, jotta voit keskustella vaatimuksistanne elintarviketurvallisuusasiantuntijan kanssa