Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS:n Codex-verifioitu tuotteiden hyväksymisprosessi koostuu tehdasauditoinneista ja tuotteiden vertailusta Codex Alimentarius -komission tuotestandardisuosituksiin erilaisin testein.

Riippumattoman asemamme, kansainvälisesti arvostettujen testausmenetelmien ja tuotteiden laatuun kohdistuvan holistisen näkökulmamme ansiosta tuotesertifiointiprosessimme auttaa varmistamaan elintarviketurvallisuuden ja noudattamaan annettuja määräyksiä.

Codex Alimentarius on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (Food and Agricultural Organization, FAO) ja maailman terveysjärjestön (World Health Organization, WHO) 1960-luvulla perustama komissio, joka tuottaa kansainvälisesti yhdenmukaistettuja elintarvikestandardeja. Maailmanlaajuisesti tunnustettu Codex-elintarvikestandardi on yhteinen ratkaisu kuluttajille, elintarvikkeiden tuottajille ja käsittelijöille, valtiollisille elintarvikevalvontaviranomaisille sekä kansainvälisen elintarvikekaupan alan toimijoille kaikkialla maailmassa.

Mukautamme testausprotokollamme Codex Alimentarius -ohjeiston tuotestandardien, auditointiprotokollien sekä vaarojen arvioinnin ja kriittisien valvontapisteiden määrittelyn (Hazard Analysis and Critical Control Point, HACCP) mukaisesti. Lisäksi noudatamme kaikkia tuotekohtaisia säädöksiä tuotteen myyntimaan mukaisesti. Mikäli paikalliset määräykset ovat Codex-standardeja tiukemma, tuotteiden on täytettävä paikallisesti asetetut minimivaatimukset.

Jos yrityksenne ja tuotteenne todetaan Codex-vahvistusprosessimme vaatimukset täyttäväksi, tuotepakkauksissanne voi olla SGS:n hyväksyntämerkintä. Se on turvallisuuden ja laadun tae, mikä lisää markkinoiden luottamusta tuotteitanne kohtaan sekä vahvistaa yrityksenne luotettavuuskuvaa. Koska valvomme tuotteiden laatua jatkuvasti, voitte olla varmoja, että asiakkaanne pääsevät nauttimaan samasta laatutasosta jokaisen ostamansa tuotteenne kohdalla.

Standardeja käytetään erilaisissa tuoteluokissa:

  • virvoitusjuomat
  • säilykkeet
  • meijerituotteet
  • kuivaelintarvikkeet ja muut kuivatut tuotteet
  • kananmunat
  • kala ja kalatuotteet (jääkaappi- ja pakastetuotteet)
  • hedelmät ja vihannekset (tuore-, kuiva-, jääkaappi- ja pakastetuotteet)
  • Viljatuotteet, murot, teolliset leivonnaiset, konditoriatuotteet, välipalatuotteet
  • lihatuotteet
  • rasvat ja öljyt
  • valmisruoat (tuore-, jääkaappi- ja pakastetuotteet).

Säännöllisesti suoritetuilla testeillä ja auditoinneilla voimme auttaa teitä valvomaan ja optimoimaan elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiänne ja prosessejanne. Auditointiprosessimme kattaa vähintään seuraavat osa-alueet:

  • laitteistot
  • tilat
  • valmiiden tuotteiden käsittely ja pakkaus
  • HACCP-suunnitelma
  • valmiiden tuotteiden merkintä- ja luokitteluprosessit
  • henkilöstö
  • tuhoeläinten tarkkailujärjestelmät
  • laadunhallintajärjestelmät ja valvonta
  • raaka-aineet ja niiden toimittajat
  • varastotilat
  • jätteenkäsittely.

Ota yhteyttä SGS:ään, niin kerromme, miten Codex-verifioitu hyväksymisprosessimme voi auttaa yritystänne lainsäädännön noudattamisessa ja elintarviketurvallisuuden varmistamisessa.