Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS tarjoaa sekä maatiloilla että laboratorioissa suoritettavia näytteenotto- ja testauspalveluja, joiden avulla villakauppiaat, kasvattajat ja käsittelijät voivat tehdä tarkkaan tietoon perustuvia päätöksiä.

Tarjoamme mittaustietoja esimerkiksi villakuitujen halkaisijasta ja pituudesta. Lisäksi tarjoamme seuraavia palveluja:

  • kerityn villan testaus maatiloilla
  • kerityn villan testaus laboratoriossa
  • punnitus ja näytteenotto kohteessa
  • ennakkohuutokauppojen ja yksityisten välisten kauppojen sertifiointi
  • yksityishenkilöiden välisten kauppojen testiraportit.

Asiantuntijamme vastaavat maatiloilla suoritettavien yksittäisien eläimien testauspalvelujen kasvavaan kysyntään. Testejä voidaan suorittaa ennen kerintää tai kerinnän aikana. Toimintamme on tiukasti kontrolloitua. Kannettavalla OFDA2000-pituus- ja halkaisijamittarilla saatuja mittaustuloksia voidaan käyttää katraan karsinnassa ja objektiivisessa luokittelussa.

Villan myynnin ja laboratoriopohjaisten testien osalta SGS:n palvelut kattavat sekä kaupan sertifioinnit että pesemättömän villan testauksen. Niissä hyödynnetään kansainvälisen villa- ja tekstiiliorganisaation (International Wool and Textile Organization, IWTO) sääntöjen mukaisia näytteenottomenetelmiä.

Lisäksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kerityn villan testauksen erillisenä palveluna, jolloin kasvattajat saavat käyttöönsä tarvittavat tiedot kannanvähennystä ja jalostusta varten. Kasvattajat ja jalostajat voivat lähettää meille yksittäisistä eläimistä (esimerkiksi lampaista, vuohista tai alpakoista) kerätyt kerityn villan näytteet. Me toimitamme tulokset nopeasti ja edullisesti.

Lisätietoja kerityn villan testauksesta sekä muista villantuotantoeläimien kasvattajille suunnatuista palveluista saat ottamalla yhteyttä SGS:ään.