Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Määrittelemällä öljysiemenkasvien rasvahappoprofiilin voit tarjota terveellisempiä elintarvikkeita kuluttajille.

SGS analysoi öljysiemenkasvien (esimerkiksi soijapapujen, auringonkukkien, saflorin, maapähkinöiden, rypsin ja pellavan) rasvahappokoostumuksen.

Lisäksi tarjoamme tukipalveluja öljysiemenkasvien kasvinjalostusprojekteille sekä autamme halutunlaisten satokasvien kehitystyössä valikoitujen siemenien testituloksien perusteella. Öljysiemenkasvien analysointimenetelmämme tarkkuus on varmistettu validoinnilla. Uutamme öljyn yksittäisistä siemenistä tai isommasta näytemassasta käyttämällä orgaanista liuotinta. Sen jälkeen prosessoimme rasvahapot, jolloin muodostuu rasvahappometyyliestereitä (fatty acid methyl ester, FAME).

Nopeita tuloksia

Analysoimme nämä helposti haihtuvat FAME-komponentit kaasukromatografilla (gas chromatograph, GC). Pystymme käsittelemään isosta siemenmassasta, yksittäisestä siemenestä tai jopa siemenen paloista peräisin oleviä näytteitä 300 kappaletta päivässä. Yleensä tulokset ovat saatavana jo 48 tunnin jälkeen. Tulokset ilmoitetaan prosentteina rasvahappojen kokonaismäärästä.

Analyysilaboratorioissamme noudatetaan tiukkoja menettelyohjeita, ja ne ovat ISO 9001:2008 -sertifioituja. Näin varmistamme, että maineemme itsenäisenä, puolueettomana ja innovatiivisena tahona säilyy.

Ota yhteyttä SGS:ään, niin kerromme, kuinka voimme auttaa terveellisempien, kuluttajien vaatimuksien mukaisten elintarvikkeiden kehittämisessä.