Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

Heinä- ja rehunäytteiden otto ja testaus SGS:ltä – takaa heinäsi laadun.

Testaus muodostaa perustan rehuannoksien suunnittelulle. Sen vuoksi tuloksien on oltava tarkkoja. Heinä on erittäin vaihtelevaa kasvimateriaalia, jonka ominaisuudet vaihtelevat kasvu- ja korjuukauden aikana. Vaihtelua esiintyy muun muassa lehti-korsi suhteessa, sekä heinä- ja apilakasvien suhteellisissa osuuksissa. SGS tarjoaa kaikki heinän ja rehun näytteenotto- ja testauspalvelut.

Oikein otettu ja edustava näyte on tärkein tekijä asianmukaisen rehuanalyysin tekemisessä. Laboratorioanalyysilla pystytään kyllä määrittämään toimitetun näytteen laatu, mutta jos näyte ei täysin edusta koko satoa, luotettavaa analyysia ei voida tehdä.

Rehuanalyysi koostuu tavallisesti raakaproteiinin (CP), happoliukoisen kuidun (ADF), solunseinäkuidun (NDF), kalsiumin (Ca), fosforin (P), kaliumin (K) ja magnesiumin (Mg) pitoisuuksien analysoinnista. Lopullisen rehuannoksen määrittämisessä voi olla hyödyllistä tietää myös raudan (Fe), mangaanin (Mn), sinkin (Zn) ja kuparin (Cu) pitoisuudet. 

Ota yhteyttä paikalliseen SGS:n edustajaan, niin saat lisätietoja siitä, miten pystyt varmistamaan rehusi laadun ja parantamaan ruokinnan tehokkuutta käyttämällä heinän ja rehun näytteenotto- ja testauspalveluitamme.