Skip to Menu Skip to Search Ota meihin yhteyttä Finland Nettisivut ja kieliversiot Skip to Content

SGS-konserni on sitoutunut käsittelemään henkilökohtaisia tietojasi vastuullisesti ja suojaamaan niitä.

Olemme laatineet tämän ilmoituksen, jotta saat sivustomme (www.sgs.com tai paikalliset versiot) käyttäjänä selkeitä ja ymmärrettäviä tietoja tietosuojakäytännöstämme voidaksesi tehdä tietoisia päätöksiä henkilötietojesi luovuttamisesta SGS:lle.

Jos käytät muita palveluja tai sovelluksia sivustomme kautta, lue niiden mahdolliset yksityisyydensuojailmoitukset.

SGS pidättää oikeuden päivittää tämän ilmoituksen aika ajoin julkaisemalla uuden version verkossa. Tämä ilmoitus on päivitetty viimeksi toukokuussa 2018.

Kun tässä ilmoituksessa käytetään ilmaisua SGS, sillä viitataan SGS:ään tietojen hallinnoijana eli niihin SGS:n tytäryrityksiin, joihin sinulla on ollut, on tai tulee olemaan liikesuhde tai jotka muutoin päättävät tietojesi keräämisestä tai käyttämisestä, sekä SGS SA -yritykseen (Sveitsin kaupparekisterinumero CH-660.0.023.919-0). Löydät luettelon SGS:n tytäryrityksistä Toimistohaku-osiosta. 

  • Keräämämme henkilötiedot

    SGS kerää henkilötietoja, jotka annat suoraan meille pyytäessäsi tietoja palveluistamme, tilatessasi sivustomme palveluja, kuten sähköposti-ilmoituksia ja/tai uutiskirjeitä, lähettäessäsi tiedusteluja käyttämällä lomakkeitamme tai ottamalla yhteyden Integrity Helpline -palveluumme, suorittamalla tapahtumia tai tilatessasi sivustostamme. Voimme kerätä seuraavia tietoja:

    • Tunnistus- ja yhteystiedot, kuten etunimi, sukunimi, työtehtävä, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite ja maa
    • Talouteen liittyvät tiedot, kuten luottokorttitiedot
    • Vapaaehtoisesti meille antamasi tiedot, kuten palaute, mielipiteet tai johonkin Helpline-palveluistamme antamasi tiedot 

    SGS kerää henkilötiedot automaattisesti, kun vierailet sivustossamme. Voimme kerätä seuraavia tietoja:

    • Laitteen tiedot, kuten IP-osoite, sivusto, josta siirryit sivustoomme, SGS:n sivut joilla laitteesi on vieraillut ja aika, jolloin laitteesi vieraili sivustossamme.
    • Google Analyticsin kaltaisten kolmansien osapuolien keräämät tiedot, kuten Internet-loki- ja muut tiedot, joiden avulla sinua ei voida tunnistaa.
    • Evästeiden avulla kerätyt tiedot (lisätietoja on Evästekäytäntö-kohdassa).

  • Miksi käytämme henkilötietoja

    SGS käyttää henkilötietojasi erilaisiin tarkoituksiin:

    • Sivustomme kehittämiseen tavoitteena varmistaa, että sisältö esitetään mahdollisimman hyvin sinulle ja laitteellesi soveltuvalla tavalla
    • Sähköpostiviestien lähettämiseen sekä tiedottaaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavista palveluistamme ja järjestämistämme tapahtumista sähköpostitse markkinointimieltymystesi mukaisesti
    • Analysoidaksemme sivustomme käyttämistä kehittämis- ja myynninedistämistarkoituksiin
    • Vastataksemme kysymyksiisi ja kommentteihisi sekä antaaksemme tukea käyttämällä erilaisia viestintäkanavia, kuten asiakastukea tai yhteydenottokeskusta
    • Pitääksemme sivustomme suojattuna sekä täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme ja meihin kohdistuvat vaatimukset
    • Toteuttaaksemme tai viimeistelläksemme suorituksen tai tilauksen, jonka olet tehnyt jossain SGS-konsernin sivustoista
    • Käyttäjätilisi ottamiseksi käyttöön tai hallinnoimiseksi
    • Jakaaksemme tietojasi muiden SGS-konsernin yritysten kanssa, jotta ne voisivat tarjota sinulle tuotteitaan ja palveluitaan 
    • Muihin uusiin käyttötarkoituksiin, joista ilmoitamme ennen henkilötietojen keräämistä

  • Kuinka jaamme henkilötietoja

    SGS luovuttaa ja siirtää henkilötietojasi ainoastaan tässä kuvatulla tavalla noudattaen kaikkia tietoturvakäytäntöjä ja paikallisia tietoturvavaatimuksia. Voimme ajoittain luovuttaa muita kuin henkilötietoja, anonyymejä tietoja ja tilastotietoja kolmansille osapuolille liiketoimintamme vaatimiin tarkoituksiin.

    Näille osapuolille voimme luovuttaa henkilötietoja seuraavista syistä :

    1. Muille SGS-konsernin yrityksille ja yrityksille, joista SGS omistaa yli 50 % ja mikäli se on tarpeellista sen tarkoituksen toteuttamiseksi, jonka vuoksi olet lähettänyt henkilötietojasi varsinkin palveluiden tuottamiseksi tai tilin hallinnan, myynnin, markkinoinnin tai tuen vuoksi. Ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että SGS:n tytäryritykset, myös ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevat, noudattavat globaalia tietosuojakäytäntöämme, tätä tietosuojailmoitusta ja sovellettavia paikallisia lakeja, kun ne käsittelevät henkilötietoja.
    2. Luovutamme toisinaan tietoja kolmansille osapuolille ja palveluntarjoajille, jotka tekevät SGS:n puolesta tiettyjä toimia, kuten näytteiden hakua ja jakelua, tarkastustoimeksiantoja, sähköpostiviestien lähettämistä, asiakaslistojen päivittämistä, tietojen analysointia ja luottokorttimaksujen käsittelyä, suoramarkkinointipalveluita ja pilvipalveluiden isännöintiä. Näillä osapuolilla on pääsy ainoastaan sellaisiin tietoihin, joita ne tarvitsevat tehtävän suorittamiseen. Ne eivät saa käyttää tietoja mihinkään muihin tarkoituksiin kuin palveluiden tuottamiseen toimeksiannostamme.
    3. Jos yritykset yhdistyvät, yritys myydään tai ostetaan, yrityksiä järjestellään uudelleen, muodostetaan yhteisyritys tai annetaan toimeksianto, SGS voi harkintansa mukaan ja pitäessään sitä kohtuullisena tai lakisääteisten tai säädöksiin perustuvien tai viranomaisten tai oikeusistuimen vaatimusten vuoksi luovuttaa tietoja, joita tarvitaan sellaisten henkilöiden tunnistamiseksi, tavoittamiseksi tai syytteeseen asettamiseksi, jotka voivat rikkoa liiketoimintaperiaatteitamme tai muita ehtoja, tai SGS-konsernin suojaamiseksi.

  • Kuinka kauan säilytämmme henkilötietoja

    SGS säilyttää henkilötietojasi niin kauan kuin niitä tarvitaan sen alkuperäisen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten ne on kerätty. Tietyissä tapauksissa henkilötietoja on säilytettävä tai laki sallii niiden säilyttämisen kauemmin, jotta SGS voi puolustaa kaupallisia etujaan, suorittaa tarkastuksia, noudattaa lakiin perustuvia velvoitteitaan, toimeenpanna sopimuksia tai ratkaista mahdollisia erimielisyyksiä.

    Säilytysajat määräytyvät esimerkiksi seuraavien syiden perusteella:

    • Kuinka kauan tietoja tarvitaan tuotteidemme ja palvelujemme toimittamiseksi tai liiketoimintamme vuoksi?
    • Onko organisaatiollasi tili meillä? Tällöin säilytämme tietojasi niin kauan kuin tilisi on aktiivinen tai niin kauan kuin niitä tarvitaan palvelujen tarjoamiseksi sinulle.
    • Onko meillä lakisääteinen, sopimuspohjainen tai vastaava velvollisuus säilyttää tietojasi? Esimerkkejä voivat olla kyseisellä lainkäyttöalueella voimassa olevat tietojensäilytystä säätelevät lait, viranomaisten määräykset tai tietojen säilyttäminen tutkimusta, sopimuksen toteuttamista tai oikeudenkäyntiä varten.

  • Kuinka suojaamme henkilötietoja

    SGS soveltaa antamiesi tietojen tallentamiseen ja luovuttamiseen tiukkoja tietoturvakäytäntöjä, jotta voimme estää henkilötietojesi luvattoman käyttämisen, häviämisen ja tuhoamisen. Niitä saattavat olla muun muassa:

    • fyysinen turvaaminen esimerkiksi lukitsemalla ovet ja arkistokaapit, toimitilojemme kulunvalvonta sekä henkilötietojasi sisältävien tietovälineiden hävittäminen turvallisesti
    • tekniset suojatoimet, kuten virustorjunta- ja päätepisteen suojausohjelmisto sekä järjestelmiemme ja konesaliemme valvonta, jotta varmistetaan, että ne täyttävät suojauskäytäntöjemme vaatimukset 
    • organisatoriset suojatoimet, kuten tietosuoja- ja yksityisyyskoulutus, jotta varmistetaan, että henkilöstö ymmärtää henkilötietojen suojaamisen merkityksen.

    SGS ei pyri keräämään arkaluonteisia henkilötietoja (erityisiin ryhmiin kuuluvia tietoja). Jos teemme näin, noudatamme tietojen keräämisessä aina paikallisia yksityisyydensuojavaatimuksia. Jos päätät luovuttaa meille arkaluonteisia henkilötietoja vaikka emme ole pyytäneet niitä, sinulta pyydetään suostumusta niiden käsittelemiseen tapauskohtaisesti käyttämällä nimenomaisen suostumuksen antamiseen tarkoitettua lomaketta.

    SGS ei tietoisesti kerää eikä pyydä kenenkään alle 16-vuotiaan henkilötietoja. Jos olet alle 16-vuotias, pyydä vanhemmaltasi/huoltajaltasi lupa henkilötietojen luovuttamiseen SGS:lle, sillä et saa luovuttaa henkilötietojasi meille ilman tätä lupaa. Jos saamme tietää, että olemme keränneet alle 16-vuotiaan henkilötietoja, pidätämme oikeuden poistaa nämä tiedot ilman edeltävää ilmoitusta tai suostumusta.

     

  • Kuinka pääset henkilötietoihisi ja voit valvoa niitä?

    Olemme sitoutuneet varmistamaan, että henkilötietosi ovat saatavillasi ja että voit valvoa niitä.

    Jos olet rekisteröitynyt osoitteessa www.sgs.com ja/tai sen paikallisessa versiossa, sinulla on pääsy verkkoprofiiliisi ja muihin henkilötietoihisi ja voit päivittää ja muuttaa niitä ja jos laillisesti mahdollista, lisätä tai poistaa tietojasi kirjautumalla kyseiseen sivustoon tai palveluun käyttäjätiedoillasi.

    Muussa tapauksessa vastaamme pyyntöihin jäljempänä kuvatulla tavalla ja sisäisten menettelyjemme mukaisesti. Kaikki pyynnöt on esitettävä käyttämällä yksityisyyden suojaa koskevaa verkkolomaketta tai kirjoittamalla meille Yhteydenotto-kohdassa kuvatulla tavalla:

    • Pääsy omiin henkilötietoihin: sinulla on oikeus saada tietoosi, mitä henkilötietojasi olemme tallentaneet. Tämä edellyttää, että todistat henkilöllisyytesi. Jos pyydät kopion tiedoistasi, saatamme veloittaa maksun, paitsi jos tätä ei sallita paikallisessa lainsäädännössä.
    • Korjaaminen ja poistaminen: tietyillä lainkäyttöalueilla, mukaan lukien EU (EU:n tietosuojalainsäädäntö), sinulla on oikeus korjata tai muuttaa henkilötietojasi, jos tiedot ovat virheellisiä tai niitä on päivitettävä. Sinulla voi myös olla oikeus pyytää poistamaan henkilötietosi, mutta tämä ei ole aina mahdollista laillisten vaatimusten ja muiden tietojen säilyttämisvelvoitteiden vuoksi. Jos meitä pyydetään poistamaan tietosi, voimme säilyttää pienen osan niistä pystyäksemme osoittamaan, että olemme täyttäneet velvollisuutemme.
    • Valituksen tekeminen: Valitukset tässä asiakirjassa kuvattujen käytäntöjen laiminlyömisestä on laadittava tässä asiakirjassa kuvatulla tavalla. Tietyillä lainkäyttöalueilla, mukaan lukien EU:n tietosuojalainsäädäntö, sinulla on oikeus lähettää valitus tietosuojaviranomaiselle.
    • Markkinointimieltymykset: SGS saattaa lähettää sinulle säännöllisesti markkinointiviestejä, joissa kerrotaan palveluistamme, käyttämällä sähköpostin, puhelimen, tekstiviestien, postitusten ja kolmansien osapuolten sosiaalisten verkostojen kaltaisia tiedotuskanavia sovellettavien markkinointilakien rajoissa. Jos sovellettava laki edellyttää, pyydämme suostumuksesi ennen näihin toimenpiteisiin ryhtymistä.

    Jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen kokemuksen, voit mukauttaa viestintää mieltymystesi mukaiseksi käyttämällä tilauskeskustamme. Kohdennetuissa sähköpostiviesteissämme käytetään verkkojäljitteitä, evästeitä ja vastaavia tekniikoita, jotta tiedämme, oletko avannut, lukenut tai poistanut viestin ja mitä linkkejä olet avannut. Kun avaat SGS:n lähettämässä markkinointisähköpostiviestissä näkyvän linkin, käytämme evästettä, jotta saamme selville, mitä sivuja olet katsellut ja mitä sisältöä lataat sivustoistamme, vaikka et olisi rekisteröitynyt tai kirjautunut sivustoomme.

    Lisäksi voit käyttää oikeuttasi estää markkinointiviestinnän peruuttamalla sähköpostiviestien tilauksen. Tällöin säilytämme pienen osan henkilötiedoistasi, jotta tiedämme sinun peruttaneen tilauksen. Näin vältämme ottamasta sinuun yhteyttä uudelleen. Huomaathan, että vaikka kieltäydyt ottamasta vastaan markkinointiviestintää, voit silti saada meiltä hallinnollisia ilmoituksia, kuten teknisiä tuotteiden tai palveluiden päivityksiä, tilausvahvistuksia, ilmoituksia tilisi toiminnoista ja muita tärkeitä ilmoituksia.

  • Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä

    Jos sinulla on kysyttävää yksityisyytesi suojasta, kirjoita meille